Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tipy na víkend (nejen) s dětmi: Vydejte se do ZOO za mláďaty!

  • 7. března 2014 | 10:45

    Málo co je pro děti takovou zábavou, jako výlet do zoo. Zoologická zahrada vám ale nabízí skvělý víkend na čerstvém vzduchu i v případě, že ještě žádné ratolesti nemáte. Co je v nich s letošním jarem nového a na co se můžete těšit?

  • Zoo Praha

    ...
    Autor: www.zoopraha.cz
    Pražská zoo patří bez velkého překvapení mezi vůbec nejoblíbenější zoo v České Republice. Kromě opravdu velkého množství nejrůznějších druhů zvířat, jako jsou například hroši, gorily, gepardi či sloni, zde naleznete také malou zahrádku s domácími zvířaty, které si mohou děti samy nakrmit a samozřejmě také několik hřišť, stánků s občerstvením a restaurací.

    O víkendu vám také personál zoologické zahrady ochotně předvede krmení několika vybraných druhů zvířat. Letos na jaře se navíc můžete v Zoo Praha přijít podívat na tři vzácná mláďata levharta mandžuského, která jsou od středy vůbec poprvé ve venkovním výběhu.

  • Zoo Zlín

    ...
    Autor: www.zoozlin.eu
    Zlínská zoo vás během jednoho dne provede Afrikou, Asií, Austrálií i Jižní Amerikou a představí vám více než 200 druhů zvířat. Kromě komentovaného krmení se můžete těšit na mládě velblouda dvouhrbého a mravenečníka velkého.
  • Zoo Brno

    ...
    Autor: www.zoobrno.cz
    V brněnské zoo máte jednu z posledních možností vidět hravá medvědí mláďata na vlastní oči. Mladá dvojčata ledních medvědů totiž do konce léta pravděpodobně odejdou do jiných zoo. až vyrazíte za mláďaty, nezapomeňte si doma svůj fotoaparát. Brněnská zoo totiž vypisuje fotosoutěž "Objektivem návštěvníka" o atraktivní věcné ceny.
  • Zoopark Chomutov

    ...
    Autor: www.zoopark.cz
    Zoopark Chomutov, se svojí rozlohou 112 hektarů, je největší zoologickou zahradou v české republice. Ode dneška se můžete těšit na večerní procházky, které začínají vždy od 19:30 hodin. Za doprovodu průvodce se dozvíte spoustu zajímavých informací a uvidíte zvířata v tak trochu jiném "světle".
  • Zoo Liberec

    ...
    Autor: www.zooliberec.cz
    Liberecká zoo je vůbec nejstarší zoologickou zahradou v České republice a je také jedinou, která se může pochlubit chovem vzácné bílé formy tygra indického, kteří jusou již ve volné přírodě takřka vyhubení.
  • Zoo Ostrava

    ...
    Autor: www.zoo-ostrava.cz
    Chovatelé v ostravské zoo zažívají v posledních týdnech opravdu dramatické chvíle. Nejen že pořád řeší mládě slůněte a problém s jeho kojením, ale také se, snad úspěšně, snaží o odchov orlosupích mláďat. Vy se každopádně můžete těšit na dvě malé slečny pardála obláčkového, které se díky teplému počasí konečně mohly vydat prozkoumávat svůj venkovní výběh.
  • Zoo Plzeň

    ...
    Autor: www.zooplzen.cz
    Přestože nejpopulárnějšími obyvateli plzeňské zoo jsou tučňáci Humboldtovi, jejichž krmení patří mezi velkou a zábavnou atrakci, zoo v Plzni žije v posledních týdnech hlavně malým mládětem nosorožce, kterého můžete sledovat i on-line. Kromě něj se můžete těšit také na malé zebry a štěňata psa dingo.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...