Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Na vzhledu záleží! Navštivte 10 nejlepších designových hotelů v Evropě

  • 9. října 2013 | 13:15

    V Praze tento týden probíhá již tradiční přehlídka české módy a designu Designblok. U této příležitosti jsme pro vás sestavili přehled těch nejlepších designových hotelů v Evropě. Ubytování v nich nepřináší pouze komfort, ale především nevšední umělecký zážitek. Nechte se okouzlit jedinečným prostředím hotelu navrženého tvůrcem Tančícího domu Frankem Gehrym nebo si nastavte barvu světla na pokoji dle vlastní nálady. V designu se vaší fantazii meze nekladou.

  • Hotel Marqués de Riscal (Elciego, Španělsko)

    Hotel Marqués de Riscal (Elciego, Španělsko)
    Autor: trivago.cz
    Hotel Marqués de Riscal se nachází uprostřed vinařské oblasti ve španělském městečku Elciego. Moderní design se zde snoubí s historickými prvky. V gurmánské hotelové restauraci mohou hosté ochutnat regionální vína a přímo z postele si pak užijí panoramatický výhled na okolní vinice. Budovu hotelu navrhl slavný architekt Frank Gehry, mezi jehož další projekty patří třeba Tančící dům v Praze či Guggenheimovo muzeum v Bilbau.

  • The Music and Lifestyle Hotel nhow Berlin (Berlín, Německo)

    The Music and Lifestyle Hotel nhow Berlin (Berlín, Německo)
    Autor: trivago.cz
    Music and Lifestyle Hotel nhow Berlin je postaven přímo na břehu řeky Sprévy. Ve všech prostorách hotelu se odráží téma hudby. Hosté mohou dát průchod své kreativitě v místní zkušebně nebo si objednat kytarové vystoupení přímo na pokoj. Součástí hotelu jsou dokonce dvě nahrávací studia, která jsou běžně využívána profesionálními hudebníky. Luxusní design hotelu je charakterizován pastelovými barvami a oblými tvary. Uprostřed každého pokoje se nachází televizor, který lze sledovat ze všech stran.

  • Hotel Yasmin (Praha, Česká republika)

    Hotel Yasmin (Praha, Česká republika)
    Autor: trivago.cz
    Za historickou fasádou hotelu Yasmin v centru Prahy se skrývá výjimečný design. Pokoje jsou vybaveny nábytkem, který byl vytvořen českými umělci přímo na zakázku.

  • Fontana Park Design Hotel (Lisabon, Portugalsko)

    Fontana Park Design Hotel (Lisabon, Portugalsko)
    Autor: trivago.cz
    Fontana Park Design hotel neleznete v budově bývalé továrny na zpracování kovů v Lisabonu. Největším lákadlem je místní restaurace, kde mohou návštěvníci obdivovat stoletý bonsaj. Pokoje v asijském stylu jsou vybaveny velkými zrcadly a ratanovým nábytkem.

  • Hotel 25 Hours Number One (Hamburk, Německo)

    Hotel 25 Hours Number One (Hamburk, Německo)
    Autor: trivago.cz
    Hotel 25 Hours Number One v Hamburku vítá své hosty retro stylem 60. a 70. let. Zajímavostí hotelu je místní restaurace, jejíž dominantou je několik metrů dlouhý stůl vyzývající návštěvníky ke vzájemné interakci.

  • Hotel Semiramis (Kifissia, Řecko)

    Hotel Semiramis (Kifissia, Řecko)
    Autor: trivago.cz
    Moderní Hotel Semiramis se nachází v řecké vesničce Kifissia na předměstí Atén. Pravidlené výstavy sem obvykle přitahují především milovníky umění.

  • Kameha Grand Hotel (Bonn, Německo)

    Kameha Grand Hotel (Bonn, Německo)
    Autor: trivago.cz
    Pojícím prvkem interiéru Kameha Grand Hotelu v německém Bonnu je vyobrazení úplňku, na které hosté v různých podobách narazí ve všech pokojích. Na střeše hotelu se nachází luxusní bazén s výhledem na majestátný Rýn.

  • Hotel The Pure (Frankfurt nad Mohanem, Německo)

    Hotel The Pure (Frankfurt nad Mohanem, Německo)
    Autor: trivago.cz
    V samém srdci německého finančního centra se nachází designový hotel The Pure, jehož minimalistický interiér vytváří kontrast s pulzující atmosférou Frankfurtu nad Mohanem.  Hotel vznikl v budově bývalé hlavní pošty a je ideálním prostředím pro obchodní jednání.

  • Nordic Light Hotel (Stockholm, Švédsko)

    Nordic Light Hotel (Stockholm, Švédsko)
    Autor: trivago.cz
    V hotelu Nordic Light ve Stockholmu, mohou hosté relaxovat v příjemném prostředí, které si navíc mohou přizpůsobit svému vlastnímu vkusu a potřebám. V každém pokoji se nachází ručně vyrobené nastavitelné postele a navíc zde lze změnit intenzitu a barevnost světla.

  • Hotel Bloom (Brusel, Belgie)

    Hotel Bloom (Brusel, Belgie)
    Autor: trivago.cz
    Stylový hotel Bloom naleznete přímo v centru Bruselu. Barevný koncept zde podtrhuje klidnou atmosféru. Společným tématem různorodého interiéru jsou květiny.

Klíčová slova:  cestování, design, hotel, evropa
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...