Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Kam na podzim na dovolenou? Určitě za exotikou!

3. září 2013 | 13:00

Egypt, Tunisko, nebo Turecko vás už nudí a rádi byste letos na podzim vyrazili někam do tepla? My vám rádi poradíme několik zajímavých destinací, kam doopravdy stojí za to se vydat.

Maroko – Agadir a Saidia

Maroko
Autor: Exim Tours

Maroko na vás dýchne atmosférou „voňavého“ Orientu. Nádherná architektura, úzké uličky plné kavárniček a obchůdků, trhy s kořením, šátky a tradičními suvenýry. V Agadiru na vás čekají nekonečně dlouhé pláže, které omývá Atlantský oceán. Saidia nabízí teplé Středozemní moře. Na podzim se v Maroku šplhají teploty stále až k 30 °C.

Spojené arabské emiráty
Autor: Exim Tours
Spojené arabské emiráty

V SAE – Spojených arabských emirátech vás čeká luxusní dovolená na dlouhých bělostných plážích, v komfortních hotelových resortech. Díky stále krásnému počasí jsou Emiráty zárukou celoročního koupání. Za návštěvu jistě stojí Dubaj s legendárním hotelem Burj Al Arab, obřím zlatým trhem nebo sjezdovkou v nákupním centru.
Kypr
Autor: Exim Tours

Kypr
Kypr je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři a nabízí úchvatné přírodní scenérie. 300 slunečných dní v roce je zárukou dovolené plné koupání a výletů. Příjemné hotely se skvělou řeckou kuchyní poskytují skvělý servis a malebné přístavy vyzývají k procházkám.

Zimní exotická dovolená
(od prosince do dubna)

Bali
Skutečnou exotiku můžete zažít na Bali – místě přezdívaném „ostrov bohů“.

Bali
Autor: Exim Tours
Čekají vás tu luxusní hotelové resorty, 350 km bělostných písčitých pláží, rýžová políčka, lotosová zahrada a strobylé chrámy. Vnitrozemí Bali je tvořeno dvěma sopečnými krátery, jež na pobřeží omývá Indický oceán. To vše dává dohromady nezapomenutelnou přírodní podívanou.

Maledivy
Maledivy jsou rájem korálových útesů, kokosových palem a písčitých pláží a zároveň synonymem té nejluxusnější dovolené.

Na bílých plážích si budete připadat jako v docela jiném světě. Na malé atoly se z letiště dostanete hydroplánem nebo rychlostní lodí. Kromě nádherného koupání si na Maledivách můžete užít nezapomenutelné potápění nebo golf.

Senegal

Senegal
Autor: Exim Tours

Senegal je zemí terangy, neboli pohostinnosti. Rozprostírá se mezi vyprahlou pouští na severu a tropickým lesem na jihu. Východní pobřeží Afriky je omýváno Atlantským oceánem.

Na výlet můžete vyrazit na safari za exotickými zvířaty, která se volně prohánějí po rozlehlých pláních, k unikátnímu růžovému jezeru nebo do světoznámého města Dakar.

Madeira

Madeira
Autor: Exim Tours

Madeira je ostrovem věčného jara, vína a tisíců barev. Díky teplému Golfskému proudu tu panuje příznivé jarní klima po celý rok a teploty se drží na sympatických 22 stupních. Madeira je zeleným ostrovem s romantickými skalisky, úchvatnými výhledy a láká k procházkám barevnou přírodou.

Srí Lanka
Srí Lanka je exotickým ostrovem v srdci Indického oceánu, kde najdete mnoho památek chráněných organizací UNESCO. Nádherné dlouhé pláže, nad kterými se sklánějí kokosové palmy vybízejí ke koupání v průzračných vodách.
Sri lanka
Autor: Exim Tours

Vydat se tu můžete na divoký rafting, river safari nebo safari v národním parku Yala. Co ale rozhodně nesmíte vynechat, je výlet do sloního sirotčince Pinnawella, kde žije na 80 slonů.

Egypt
Egypt je ideální destinací pro podzimní a zimní dovolenou. Vysoké teploty stále zaručují možnost koupání a opalování, počasí je ale příjemnější a příznivější pro fakultativní výlety případně poznávací zájezd. Stále je také možné potápět se či šnorchlovat v na život bohatém Rudém moři. Vydat se můžete do klidné Marsa Alam, barevné Hurghady nebo překrásného Sahrm El Sheikhu.

Egypt
Autor: Exim Tours

Autor: Eva Dvořáková
Video se připravuje ...