Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Singapur: Vyhlídková terasa v jednom z nejdražších hotelů světa

8. srpna 2010 | 08:13

Hotel Marina Bay Sands v Singapuru patří mezi nejdražší hotely světa. Pyšní se 2561 pokoji, a především originálním bazénem na střeše. Plavání v největším bazénu světa v této výšce (na úrovni 55. patra) se stává nezapomenutelným zážitkem. Přímo z vody můžete pozorovat západ slunce za špičkami střech okolních mrakodrapů. Nic jiného než jejich nejvyšší patra totiž neuvidíte. Hladina bazénu jako by končila na kraji nebe…

Výstavba hotelu stála 120 miliard korun a najdete v něm kasino, divadla, koncertní sály, řadu luxusních restaurací s nejvybranějšími jídly. Letos v červnu navíc konečně otevřeli i jeho SkyPark, ve kterém je jako lahůdka navíc i střešní bazén.

Nekonečné obzory

Hotelový bazén je navržen tak, aby se zdálo, že voda sahá až k obzoru. Ve skutečnosti se na hraně přelévá do koryt pod ním, aby se přečerpávala zpátky do bazénu. Architekt Moshe Safdie se nechal inspirovat rýžovými poli na ostrově Bali.

Celý SkyPark, který je jakousi oázou nad městem, pokrývá plochu 12 tisíc metrů čtverečních, takže by se do něj vešla tři fotbalová hřiště. Je širší než měří do výšky Eiffelova věž a dlouhý jako 4,5 Airbusu A380. Najdete ho ve výšce 200 metrů, roste tam 250 stromů a 650 dalších rostlin, bazén sám měří 150 metrů. Na vyhlídkovou terasu, jejíž součástí je i bazén, se vejde až 3900 lidí!

Víkendový zážitek

Pokud už se rozhodnete pro netradiční výlet do jihovýchodní Asie, návštěvu tohoto bazénu byste neměli vynechat. Není to totiž tak nedostupné pro obyčejné smrtelníky, jak by se zdálo.

Hotel nabízí i zvýhodněný balíček. Jednu noc v hotelu můžete strávit za sedm tisíc korun za pokoj pro dvě osoby, hotelový autobus z letiště do hotelu je už zahrnutý v ceně. V té je i kompletní snídaně, přístup do Sky- Parku, fotografi e v bazénu a balíček suvenýrů s motivem SkyParku, stejně jako dvě sklenky dobrého vína, které si můžete vychutnat přímo ve vodě.

Autor: Jana Chmelíková
Video se připravuje ...