Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tichý a maximálně výkonný, málo žere – řeč není o muži, dámy!

1. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Ne, dámy, opravdu není řeč o muži, ač by se to na první pohled mohlo zdát. J Všechna tato superlativa patří vysavači s nálepkou ECO, který najdete v nabídce společnosti Philips v kategorii nových, energeticky účinných vysavačů. Stojí opravdu za to. Nové vysavače testovaly české ženy z masa a kostí, takže žádné reklamní triky, ale realita všedního dne v české domácnosti. Pojďte se podívat, jak testování sáčkového vysavače PerformerPro FC9197 dopadlo. 

Když se řekne, že má něco nižší spotřebu energie, tedy nižší příkon a přitom maximální výkon, leckdo z nás zastříhá ušima – je to vůbec možné? Vývojáři z Philipsu tvrdí, že ano, tedy že mít stejně vysoký výkon a zároveň daleko menší spotřebu energie možné je. A možné to je proto, že v tomto malém elegantním podlahovém drakovi se skrývají technologie, které to dohromady dokáží.

Je to energeticky účinný motor, díky maximálnímu těsnění ventilátoru totiž unikne jen minimum vzduchu, a vyšší proudění vzduchu tak probíhá při nižší energetické spotřebě (pro technické typy – více než 40 000 otáček za minutu a rychlost vzduchu uvnitř motoru až 650 km/h!!!). „Mile mě překvapilo, že při velkém sacím výkonu a tichém chodu má vysavač ještě menší spotřebu energie než předchozí typy. To, že se při práci s ním chovám ekologicky a zároveň ekonomicky, je pro mě velká přidaná hodnota,“ hodnotí sací výkon a další benefity vysavače LENDIK, testerka ŽENY s.r.o.

Druhým technologickým tahounem je AirflowMax, který zajišťuje rovnoměrné rozkládání prachového sáčku, takže zůstává zachována maximální sací síla. „Vyzkoušela jsem vysavač na plovoucí podlahu i na koberec s nízkým a vysokým vlasem – žádný povrch pro něj není problém a to je velmi příjemné – maximální sací síla a nižší spotřeba, to oceňuji,“ svěřuje se další testerka AJRINKA.

Autor: Phillips

Technologickou novinkou do třetice je sací hubice TriActive+ a TriActiveMax, jejíž speciální plochý tvar se maximálně přisaje k podlaze. A to není všechno. „Naprosto parádní je hlavice s bočními kartáči na vysávání podél stěn a nábytku. Vždycky jsem musela sundávat hlavici a tahle místa vysávat s tyčí,“ pochvaluje si testerka ZDENINA51. Zkrátka účinnost třídy A a výkon, na který se můžete spolehnout.

„Kabel je tak dlouhý, že bych mohla vyluxovat i u sousedů, což je bomba, není nad dobré vztahy se sousedy,“ usmívá se testerka ZLATO. A další testerka ZUZA_K ještě znovu vyzdvihuje tichost: „Je tak tichý, že pokud ho zapnete na poloviční výkon, ani nevíte, že vysáváte, můžete poslouchat hudbu, sledovat seriál a přitom máte kvalitně vyluxováno.“

Že by vám lépe seděl třeba vysavač bezsáčkový než sáčkový? Tak s tím problém určitě nebude. Všechny moderní vysavače značky Philips v třídě ECO si můžete prohlédnout na přehledných webových stránkách a vybrat si ten pravý – klikněte na Účinnost třídy A. Výkon, na který se můžete spolehnout

A pokud ještě nejste stoprocentně rozhodnutá, pak vám možná pomůže ještě malý šikovný dárek od Philipsu, který běží až do konce roku, s názvem 90 dní testování se zárukou vrácení peněz. Pokud zkrátka vysavač nesplní vaše představy, pošlete ho zpět. Není jednodušší cesty, jak to celé vyzkoušet. 

Související články
Video se připravuje ...