Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proměna domácí pracovny: Neosobní prostor neuvěřitelně prokoukl

12. února 2015 | 06:00

Štěpánka Němejcová z Plzně má ráda design a nápadité detaily, ale v její pracovně to moc znát nebylo. Designéři z redakce Nové proměny bydlení změnili barvy, usedlé doplňky vyměnili za vtipné a práce tu jde teď od ruky jedna báseň. Písmenková dekorace k tomu rozhodně napomáhá. 

Přibývá lidí, kteří pracují z domova nebo alespoň občas potřebují i doma usednout k počítači a dohnat pracovní resty. Mnozí mají pocit, že stačí domácí pracovní místo zařídit bez větší invence, ale není to pravda. Bude se jim tam špatně pracovat. 

Prostor Pracovna ve vile z 20. let je vybavena dvěma stylovými okny, dvoukřídlými dveřmi a keramickou podlahou s vytápěním. V místnosti jsou vyšší stropy. 

Problém Bylo nutné provést novou výmalbu, nábytek působil úřednicky a nejlepší léta měl za sebou, stejně jako plastiky na stěně. Nebylo tu dobré osvětlení a chybělo neformální posezení pro hosty. 

Řešení Stěny oživily světlé odstíny, nábytek jsme přetřeli na bílo, čímž vynikne tapeta s komunikačním dekorem na ústřední stěně. Zajímavá svítidla dodají pracovně plasticitu, vtipné doplňky vnášejí zábavu a nové posezení dopřeje pohodlí. 

DŘÍVE U staré pracovní židle se nedala nastavit výška područek a barva její kůže umocňovala poněkud usedlou atmosféru pracovny.
Autor: Nové proměny bydlení
NYNÍ Pracovna se bílou barvou prosvětlila a nábytek díky bílému nátěru působí jako nový. Kreativní stínidlo i tapeta na stěně navozují příjemný dojem, že život je zábava a práce hračka.
Autor: Nové proměny bydlení
DŘÍVE Pracovna působila nudně, i když její majitelka taková není. Důvodem byly přemíra dřeva, meruňková barva na stěně, béžová na doplňcích a důraz na funkčnost bez fantazie.
Autor: Nové proměny bydlení
NYNÍ Pro hosty je teď v pracovně zóna s pohodlně neformálním posezením včetně stolečku k malému pohoštění.
Autor: Nové proměny bydlení
DŘÍVE Prostor u stěny naproti oknu nebyl nijak mimořádně využitý a spíš podtrhoval neosobní styl pracovny.
Autor: Nové proměny bydlení
NYNÍ Designové doplňky, jako jsou světla nebo servírovací sety, celou místnost výrazně osvěží.
Autor: Nové proměny bydlení
DŘÍVE Z nadhledu je zřejmé, že v pracovně vládly béžová barva a úřednický styl.
Autor: Nové proměny bydlení
NYNÍ Pracovna prohlédla, má mladistvý švih a díky nové zóně pro hosty může při schůzkách i lépe fungovat.
Autor: Nové proměny bydlení
Design: Zuzana Bernasovská, foto: Petr Karšulín
Připraveno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení 
Autor: wall
Video se připravuje ...