Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

9 tipů, jak se zbavit pachu cigaretového kouře z vlasů i oblečení

  • Pokud jste strávila v místnosti s kuřáky celý večer, zápachu se jen tak nezbavíte!
    23. ledna 2015 | 06:00

    Znáte to! Přijdete k ránu domů z párty, vinárny nebo od přátel a zjistíte, že páchnete jako popelník. Všudypřítomný vlezlý kouř z cigaret se dolova nasákne do všeho, co jste na sobě měli. Zbavit se ho nebývá snadné. My ale víme, jak na něj.

  • Vyzkoušejte jedlou sodu

    jedlá soda
    Autor: Shutterstock.com
    Jedlá soda je skvělým pomocníkem, který by vám doma rozhodně neměl chybět. A to nejen v kuchyni. Dokonale totiž pohlcuje pachy. Zabírá na smradlavé popelníky, takže bude fungovat i na vlasy. Pokud si tedy z nějakého důvodu nemůžete vlasy umýt, nasypejte si ji lehce do vlasů a pak ji vykartáčujte. Možná budete muset postup opakovat víc než jednou.
  • Pořiďte si jablečný ocet

    Jablečný ocet
    Autor: Shutterstock.com
    Rozmíchejte 1/4 šálku jablečného octa v 2,5 šálku vody a roztok pomalu nalijte na hlavu. Nechte vlasy úplně vyschnout, přibližně šest hodin, a pak je umyjte klasickým šamponem. Ocet ale nikdy nepoužívejte na barvené nebo melírované vlasy.
  • Vylisujte si džus

    Pomerančový džus
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM, MICHAL PROTIVANSKÝ


    Fresh vás ráno skvěle probere, dodá vám potřebnou energii. Dokáže ale účinně odstranit i zápach z vlasů. Použijte zhruba 1/4 šálku čerstvě vylisované pomerančové šťávy na přelití umytých vlasů. Můžete ji také přidat do šamponu.

  • Zkuste rajčatovou šťávu

    Rajčatová šťáva
    Autor: profimedia.cz
    Namočte si vlasy do rajčatové šťávy a nechte ji působit 10 až 15 minut, aby zbavila vaše vlasy zápachu. Abyste ji pak dobře vymyla, umyjte si vlasy studenou vodou a běžným šamponem.
  • Použijte aviváž

    ...
    Autor: Profimedia

     

    Po umytí naneste do vlasů trochu aviváže a dobře ji opláchněte. Nejenom, že pomůže absorbovat zápach, ale také jim dodá příjemnou vůni. Navíc vás zbaví "zelektrizovaných" poletujících vlasů.

  • Vytvořte octovou páru

    Kalhotky
    Autor: Shutterstock.com
    Existují dva způsoby, jak odstranit zápach z oblečení, které z nějakého důvodu nemůžete vyprat. Tím prvním je horká voda a ocet. Naplňte vanu asi do 1/4 vařící vodou, přilijte trochu octa a pak nad vanu pověste oblečení, které jste dali na ramínko. Octem prosycená pára účinně pomůže zápach odstranit.
  • Čerstvý vzduch dokáže zázraky

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Tím druhým je obyčejné svěží povětří. Máte-li venkovní šňůru na věšení prádla, pověste oblečení tam a nechte čerstvý vzduch dělat svou práci. Pokud sušák venku nemáte, pověste prádlo do otevřeného okna. Čerstvý vzduch by měl pomoci.
  • Jedlá soda podruhé

    Praní prádla
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud máte čas oblečení vyprat, přidejte do vody spolu s práškem i 1/4 šálku jedlé sody, která je opravdu osvědčeným pohlcovačem pachu. Někteří lidé dokonce přidávají lžíci jedlé sody ke každému praní. 
  • Bílý ocet

    Svetr
    Autor: Shutterstock
    Dalším osvědčeným trikem je přidat do vody na máchání 1/4 šálku bílého octa. Nebojte se, že oblečení pak bude smrdět kysele. Nepříjemná vůně octa totiž úplně vyprchá.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...