Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bára Špotáková se rozhodla pro vlastní rodinný dům z cihel

10. února 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Než se pustíte do stavby rodinného domu, měli byste zvážit, z jakého materiálu ho postavíte. Stejně postupovala i oštěpařka Bára Špotáková. Rozhodla se pro rodinný dům z cihel. A tak co nevidět bude společně s partnerem Lukášem Novotným a téměř ročním synem Jankem bydlet ve vlastním domě ve středních Čechách.

Dobrá volba stavebního materiálu vám může ušetřit nemalé peníze na provozních nákladech. Záleží na obvodové konstrukci domu, způsobu vytápění a větrání.  Důležitou vlastností jsou tepelněizolační parametry materiálů pro obvodové zdivo. Když se pouštíte do stavby rodinného domu, nejprve zvažte, jaký materiál zvolíte pro hrubou stavbu. Je to základ celého budoucího domu a už nikdy nebude možné jej vyměnit. Zkrátka tady platí, že cihlu ničím lepším nenahradíte.

Autor: HELUZ

Zlaté bydlení je takové, které je zdravé, pohodlné a úsporné. Všechny tyto podmínky umí cihly HELUZ zajistit. Cihly jsou vyráběny bez přídavků jakýchkoliv chemických přísad, proto bydlení v domech z těchto cihel je absolutně zdravé. Bydlet úsporně znamená bydlet v energeticky nenáročném domě. Nástavbou jsou energeticky aktivní domy, které si umí z obnovitelných zdrojů samy energii vyrobit. Nízkoenergetické domy spotřebovávají o polovinu méně energie než běžné stavby. A to už jsou výrazné úspory, které můžete investovat jinam. Například do volného času a do sportu.

Rodinný dům se zpravidla staví jednou za život.  Nemá cenu stavět si domečky z karet, ale domy z pevných cihel. Bára Špotáková si vybrala HELUZ proto, že jsou to poctivé a kvalitní české cihly.  Vzájemně jsou propojeni ještě více.  HELUZ a Báru spojují zlaté medaile. Bára získala zlato na olympijských hrách v  Pekingu (2008) a v Londýně (2012), je také stále držitelkou světového rekordu v hodu oštěpem v ženské kategorii (72, 28 m). HELUZ je také nositelem několika zlatých medailí – za zdivo, překlady, cihly a komíny. Ocenění Nejlepší výrobce stavebnin roku společnost získala ve stejných letech, jako Bára medaile na olympiádě.

Video se připravuje ...