Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zatočte s nepořádkem. Donuťte své muže uklízet!

Nechte ho připadat si jako borec, který takovou banalitu, jako je úklid, zvládne levou zadní.
20. července 2013 | 07:00

Jste celý den v práci, večer vás doma čeká druhá šichta, a zatímco vy pobíháte po bytě s hadrem v ruce, on si relaxuje s pivkem u televize? Zvedněte ho z gauče a naučte ho uklízet.

O tom, že pánové jsou obecně „bordeláři“, není pochyb. Že se úklidu vyhýbají jako čert kříži, potvrdil i aktuální průzkum společnosti Unilever. Podle něj každý třetí český muž uklízí, pokud ho donutí partnerka. Tedy přesněji 36,3 % přiznalo, že se s partnerkou střídají. Naopak muž, který by uklízel sám od sebe, je ohrožený druh. Z průzkumu vyplývá, že takový je jen jeden z deseti (konkrétně 11,4 % všech mužů). Jak je tedy donutit, aby alespoň občas umyli nádobí, nebo po sobě uklidili rozházená trička?

Chvalte je jako o život

Z průzkumu je jasné, že muži gruntování nesnáší. Kdykoli se o něj totiž pokusí, slyší od nás: „Takhle ne, dělej to pořádně. Ty čmouhy nevidíš, nebo co? Nebo ještě si zapomněl vytřít pod stolem.“ Peskovaly je tak jejich maminky a děláme to i my. Jenže pánové jedou na pochvalu, takže jim ji dopřávejte co nejvíc.

Úklid
Autor: Shutterstock.com
Nebuďte jeho matka

Jasně, že máte úklid v malíčku, víte jak co dělat a můžete o tom přednášet na fakultě, kdežto váš partner je v cídění naprostý amatér, ale pokud si bude připadat jako školák, můžete si být jistá, že se jakékoli domácí práci vyhne. Nechte ho připadat si jako borec, který takovou banalitu, jako je úklid, zvládne levou zadní.

Nechte ho hrát si

I když se vám z jeho stylu úklidu ježí chlupy, nechte ho, ať se baví. Možná je jeho styl vytírání podlahy naprosto absurdní, ale když mu vyhovuje, proč ne. Buďte tolerantní a věřte mu, že všechno zvládne. Když k tomu přidáte trochu obdivu. „Miláčku, nikdy bych nepřišla na to, že i takhle se dá věšet prádlo,“ bude si připadat jako hrdina, který právě ubil sedmihlavého draka.

Úklid
Autor: Shutterstock.com
Nenechte je žehlit

Pokud by si pánové mohli vybrat, které domácí práce nebudou dělat, vyhnuli by se žehlení, které považují za typicky ženskou práci. Neúkolujte je, ale nechte je vybrat domácí činnost, která jim až tak nevadí. Když jim navíc vysvětlíte, že tak jako on nikdo prach neutře, stane se z něj specialista na jednu činnost a tu si bude hýčkat.

Hodně štěstí při společném úklidu!

Autor: MAJ
Video se připravuje ...