Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Nejdražší dům na světě: Stál 1,7 miliardy korun!

17. dubna 2011 | 20:37

Koupit si dům za sto milionů korun si může dovolit jen málokdo. Pro Jurije Milnera, ruského byznysmena žijícího v Americe, je však takový bejvák jen něco jako zahradní domek. On sám si totiž koupil sídlo za sto milionů dolarů, tedy 1,7 miliardy korun! Jedná se o nejdražší rodinný dům, který si kdy kdo pořídil.

 

Nejdražší rodinné sídlo ve francouzském stylu se nachází v americkém Silicon Valley ve čtvrti zvané Los Altos Hills. Má to svůj důvod. V tomto místě mají totiž hlavní základnu největší počítačové firmy na světě a ruský miliardář Jurij Milner, který si nejdražší dům světa koupil, ve spoustě z nich vlastní velký podíl.Jeho majetkem je například i část Facebooku.

Supervýbava je samozřejmostí.

Rozloha domu je celkem 2400 metrů čtverečních. Má pět ložnic a devět koupelen. Vedle klasických místností se pyšní i krytým a venkovním bazénem, vinným sklípkem, tenisovým kurtem a tělocvičnou.

Ve druhém patře domu jsou pak ložnice s jedinečným výhledem na Sanfranciský záliv. K domu patří i pozemek o rozloze 73 tisíc metrů čtverečních. Je to určitě skvěle vybavený bejvák, ve kterém bude radost bydlet. Ale přece jen skoro dvě miliardy korun…

DALŠÍ NEJDRAŽŠÍ PRODEJE RODINNÝCH SÍDEL:

2008 – Miliardář Donald Trump prodal ruskému podnikateli Dmitrimu Rybolovlevovi své sídlo v Palm Beach na Floridě za 95 milionů dolarů (něco přes 1,6 miliardy korun).

2000 – Šéf americké telekomunikační společnosti Global Crossing Gary Winnick koupil nedaleko Los Angeles sídlo za 90 milionů dolarů (1,53 miliardy korun).

2004 – Americký podnikatel Dwight Schar koupil dům ve floridském Palm Beach za 85,6 milionu dolarů (1,45 miliardy korun)

Autor: Jan Horák
Video se připravuje ...