Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Takhle bydlí Olšovský s přítelem!

29. září 2009 | 23:10

Jeden velký kompromis museli udělat herec Lumír Olšovský (35) se svým přítelem Pavlem při zařizování bytu na pražském Proseku. Pojďte se podívat.

„Skoro na každý kousek nábytku jsme měli jiný názor. Největší problém jsou pro nás lustry. Už dva roky se snažíme vybrat hezké a vzdušné osvětlení, ale pořád nemůžeme najít nic, co by se líbilo nám oběma,“ řekl Blesk.cz Olšovský. Domácí práce si mezi sebou rozdělili bez problémů.

Lumír vaří, Pavel chválí
V kuchyni je šéfem Lumír. „Já mám rád, když můžu něco dobrého ukuchtit. Nejradši třeba italskou kuchyni,“ pochlubil se Lumír. „Pavlík je hlavně výborný chválič, pro takového strávníka je radost vařit,“ dodal herec. A Pavel souhlasil „Myslím, že mě na jídlo i trošku sbalil. Pamatuju si, že i na naší první schůzce mi uvařil,“ zasmál se.

Lumír s Pavlem v kuchyni: Lumír vaří, Pavel chválí
Autor: Jiří Černohorský


Asterix a Obelix jsou favoriti
Ve společné pracovně mají oba pánové svůj stůl a obrovskou knihovnu. „Ze všech knih mám nejradši Asterixe a Obelixe,“ prozradil herec a ukázal Blesk.cz sbírku několika výtisků. „V pracovně ale hlavně píši scénáře a učím se texty. Teď hraju v Divadle Na Fidlovačce, ve hře s názvem Song pro dva se Sandrou Pogodovou, kde se pořád muchlujem,“ vylíčil zážitky z divadla Lumír.

Olšovského knihovna: Asterix a Obelix jsou favoriti
Autor: Jiří Černohorský


Když Lumír nemůže, Leoš pomůže
V bytě žije s hercem a jeho přítelem ještě kámoš Leoš. „Toho tady má Pavel, aby mu nebylo smutno, když odjedu s divadlem na šňůru,“ vysvětlil herec. Pavel ale nahého kamaráda ze začátku vůbec do bytu pustit nechtěl. „Leoš patří zrovna k věcem na kterých jsme se ze začátku neshodli, ale teď už jsem se s ním smířil. Aspoň mám kam odkládat oblečení,“ zasmál se Pavel.

Lumírovi se figurína Leoš zpočátku nelíbil, ale Pavel si ho prosadil.
Autor: Jiří Černohorský

Obývák bez skříní a lustru
Místnost pro odpočinek chtěli mít zařízený vzdušně a čistě. „Myslím, že je pěkné, když v místnostech příliš nepřekáží nábytek a vypadá to v nich uklizeně a čistě,“ míní herec. Na podlaze se mu ale povalují činky, které chce mít herec na očích, aby alespoň občas cvičil, ale které putují sem tam a najednou není, kam je uložit.

Obývák je vzdušné místo bez skříní a lustru
Autor: Jiří Černohorský


Lumír věší prádlo, ale žehlit odmítá
Domácí práce nemá rád ani jeden. Když už to musí být, tak Lumír vypere a Pavel vyžehlí. „Žehlení by pro mě byla smrt. A zabere moc času. Pavel jako umělecký kritik pracuje hlavně doma, takže to žehlení nechávám na něm,“ vysvětlil chod domácnosti herec. „Pořádný úklid nám udělá jen maminka, která ale nejezdí tak často,“ řekl Lumír.

Lumír věší prádlo, ale žehlit odmítá
Autor: Jiří Černohorský

Modré království
V ložnici tráví herec s přítelem spoustu času. „Spánek miluju. Do postele si s Pavlem zalezem klidně i po obědě, taková siesta je k nezaplacení,“ prozradil herec. „ I tady jsme se ale nemohli úplně shodnout na barvách. Modrá je ale ideální kompromis,“ dodal herec, který si ve chvílích volna nejenom rád pospí, ale i zahraje na bubínek.

Modré království v ložnici
Autor: Jiří Černohorský

Autor: Lucie Špaková
Video se připravuje ...