Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Blesk u Petra Jandy a jeho Alice: Tři týdny před porodem

20. července 2009 | 06:30

Rocker Petr Janda (67) a jeho manželka Alice Jandová (27) si ještě naplno užívají klidu před narozením jejich dcerky Anežky. Většinu času tráví v domě za Prahou a nabírají síly, než jim započnou rodičovské starosti.

Můj dům, můj hrad

Tímto příslovím se zpěvák určitě řídí a o své království se neustále stará. Tak jako o svou královnu. Jediné, co jim chybí, je jejich malá princezna. „Už se moc těším, až se Anežka narodí. Mé dcery už jsou velké, s nima se už moc nepomazlím,“ prozradil zpěvák.

Můj dům, můj hrad
Autor: Barbora Příhodová

Vinotéka pána domu

Mezi poklady řadí zpěvák malý, ale dobře zásobený vinný sklípek. „Tohle výborné víno jsem dal jako dar k narozeninám Karlu Gottovi,“ pochlubil se. Mnoho času ve sklípku pár ale netráví. Raději si prý lahvičku otevřou v klidu doma v obýváku.

Vinotéka pána domu
Autor: Barbora Příhodová

Na zahradu bos

Celou návštěvu Blesku absolvoval rocker Janda naboso. „Já mu říkala, ať si nebere ponožky, ale nemyslela jsem tím, že má jít bez bot,“ smála se Jandová. Petr byl ale statečný a nezalekl se ani kamenů. „Není to moc příjemný,“ přiznal nakonec muzikant, ale přece jen se neobul.

Na zahradu bos
Autor: Barbora Příhodová

Siesta s mazlíčky

Letní pohodu na zahrádce si dopřávají nejenom manželé Jandovi, ale i jejich domácí mazlíčci. „Jsou to naši miláčci. Jen se s Petrem nemůžeme dohodnout, zda má být velký pes venku, nebo doma,“ přiznala Jandová. „Já si myslím, že pes má být u pána, ať je malý nebo velký. Podle Petra mají být velcí hafani na zahradě,“ dodala budoucí maminka.

Siesta s mazlíčky
Autor: Barbora Příhodová

Kolébku vybral Petr

Kočárek vybrala maminka a kolíbku zase budoucí tatínek. „Je krásná a hlavně praktická, prostě ji čapnu a jdu,“ vysvětlil svůj výběr zpěvák. Manželka se zase pochlubila, že dětský pokojíček zařizovala ona. „Jen je škoda, že nikde nemají tapety českých pohádkových postaviček,“postěžovala si Alice.

Kolébku vybral Petr
Autor: Barbora Příhodová

V bazénu závodí

V současné době si už Alice v bazénu jen smáčí nožky. Ale už se těší, až budou i s malou Anežkou ve vodě pořádně dovádět. „To se bude malé určitě moc líbit. Bazén je výborná věc. Dokonce tady na ty velryby vždycky skáčeme a závodíme,“ popsala manželské vodní hrátky Jandová. Zpěvák chtěl prý bazén ještě zvětšit. „Jen se mi nechce ubírat místo z té krásné zahrady,“ řekl rocker.

V bazénu závodí
Autor: Barbora Příhodová

Kočárek Alice měnila

Po prohlídce areálu došlo i na ukázku dětské výbavičky. „Termín mám 4. srpna, takže máme už všechno nakoupeno,“ prozradila budoucí maminka a pyšně ukázala, jaký pro Anežku vybrala kočárek. „Původně jsem chtěla hnědý, ale to jsem si ještě myslela, že budeme mít kluka,“ zasmála se Jandová. „Hned jak jsem zjistila, že to bude holčička, bylo vše jasné. A já utíkala pro růžový,“ dodala Alice.

Kočárek Alice měnila
Autor: Barbora Příhodová

Hračky pro Anežku

Když ne tapety, tak aspoň hračky. U nich se ale ukázalo, že má budoucí tatínek velké mezery. „Nemohla jsem uvěřit, že Petr nevěděl, co je to za postavičky. Musela jsem mu včelí medvídky pustit na internetu,“ smála se Jandová. „To není žádný problém. K Vánocům mi koupíš knížku a já se to doučím,“ přišel s rozumným řešením zpěvák.

Hračky pro Anežku
Autor: Barbora Příhodová


 

Autor: Lucie Špaková
Klíčová slova: Alice Jandová, Petr Janda
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...