Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bellatrix Lestrangeová z Harryho Pottera chodí jako strašidlo i ve skutečnosti

15. května 2015 | 06:00

Anglickou herečku vídáme většinou v rolích, kde má zajímavé a často nijak elegantní kostýmy. Nejspíš se s nimi ztotožňuje víc, než bychom si mysleli. Splynout s davem? Helena Bonham Carter nikdy!

Helenin outfit na jízdu na kole, opravdu originální!
Autor: Profimedia.cz
Nelze popřít, že Helena má svérázný a originální styl oblékání. Jen zřídkakdy se stane, že svými outfity nezaskočí kolemjdoucí, a také vlasy jí většinou vlají na všechny strany. Mezi její nejvýraznější role v poslední době patří postava Bellatrix Lestrangeové, bláznivé čarodějky z Harryho Pottera, nebo Srdcové královny z filmové adaptace Alenky v říši divů, která se v roce 2016 dočká druhého pokračování.

Znovu se tak na natáčení setká se svým bývalým přítelem Timem Burtonem, se kterým mají dvě děti – Billy Ray (11) a Nell (6). Seznámili se v roce 2001 při natáčení Planety opic a koncem minulého roku vztah ukončili, zůstávají však přáteli. 

Rodilá Londýňanka herectví nikdy nestudovala, začínala u reklamy a jejím prvním filmovým počinem byl Pokoj s vyhlídkou z roku 1987, kde si zahrála po boku Maggie Smith, představitelky profesorky McGonagallové z Harryho Pottera. Za snímky Křídla vášně a Králova řeč byla dokonce nominována na Oscara a snímky Živě z Bagdádu nebo Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street jí vynesly nominaci na Zlatý glóbus.

Jako Srdcová královna v Alence v říši divů.
Autor: Profimedia.cz

Pozor, aby nepřiletěli ptáčci do "hnízda"!
Autor: Profimedia.cz
Helena ve filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, kde si zahrála po boku Johnnyho Deppa.
Autor: Profimedia.cz
Helena a její svérázný styl oblékání.
Autor: Profimedia.cz

Autor: red