Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Když muž pochválí vzhled, chce sex! Jak to mají slavné ženy s komplimenty?

19. dubna 2012 | 11:08

"Muži mi lichotí čím dál tím míň," říká Jitka Asterová (53). Reagovala tak na můj dotaz, zda-li si myslí, že lichotka se může zdát někdy naopak dobře mířenou sexuální narážkou. Průzkumy totiž ukázaly, že pro spoustu žen je pochvala jejich vzhledu automaticky podtextem pro sexuální narážky.

"Když už mi muž zalichotí, rozhodně to pro mě není urážka, to v žádném případě. Naopak mě to potěší. Myslím si, že by nám muži měli lichotit čím dál tím víc. A měli by to přehánět!" Směje se herečka a moderátorka.

Jakmile prý muž poznamená, že žena vypadá dobře, okamžitě musí svých slov litovat. Britská studie totiž říká, že ženy všechno okamžitě postaví proti sobě a přeloží si to do svého. Prosté: "Vypadáš dobře" ženy slyší jako: "Jsi tlustá."

Vnímáte kompliment mířený na vaši postavu jako sexuální narážku?
33,3%
66,7%
Děkujeme za Váš hlas!
3 hlasů
6 hlasů

Jakmile se budete chtít ženě vlichotit větou typu: "Máš krásně ženskou postavu," můžete si okamžitě balit kufry. Ženě jste tímto naznačili, že je nechutně obézní a měla by s tím něco dělat.

Gábina Partyšová (34) k tomu dodává: "S tímto "problémem" se v mé branži setkávám téměř denně. Jsem ráda, když mi muž lichotí, rozhodně mě to neuráží," dodává s úsměvem. A jaká lichotka udělá Gábině největší radost? "Jakákoliv. Komplimenty se má šetřit, nemají být automatické, nebo místo pozdravu. Pak totiž ztrácí svůj půvab," uzavírá krásná Gábina.

Naopak Eva Decastelo (34) říká, že s jejím rostoucím věkem přijímá každou lichotku ráda, pozitivně a nijak vulgárně je nevnímá. "Je mi jedno, zda-li mi muž pochválí postavu, vlasy, nebo oči. Beru všechno s otevřenou náručí! Potěší mě i kompliment typu: Sakra ty máš ale pěknej zadek!" Směje se sympatická moderátorka.

Autor: Eva Dvořáková