Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliardář Komárek: 900 milionů za manželství

Komárek na jedné z posledních fotografifi í se svou manželkou Lenkou, když spolu ještě žili
14. června 2010 | 05:00

Tomu se říká, dobře se vdát a stejně dobře se rozejít. Žena 4. největšího boháče v Česku Lenka Komárková (39), která s manželem už nějaký čas nežije, od něj dostala kolem 900 milionů korun! Jejího muže Karla Komárka (41) to bolet nemusí – jeho majetek se odhaduje mezi 20 až 30 miliardami korun.

Takový ranec, jako hnědovláska Komárková si neodnesla ještě žádná odvržená žena v Česku. O tom, že dostala 900 milionů, informoval server motejlek. com, který přináší informace z byznysu. Komárková je navíc stále vedena jako majitelka pozemků v Brtnici u Velkých Popovic, na nichž stojí honosné sídlo jejího muže.

Po boku krále nová královna?

Zatímco dříve zde žili manželé s dcerou a synem společně, teď místní vídají jen podnikatele přezdívaného »ropný král«. „Jezdí sem s ním jedna mladá žena, ale paní Komárková to není,“ uvedl jeden ze sousedů, který má o dění u multimiliardářského domu přehled.

Rozchod i s tátou

Kromě manželky se Komárek před nedávnem rozešel i s otcem, strýcem a sestrou, s nimiž od poloviny 90. let budoval rodinné impérium. „Viděl jsem, jakými lidmi se obklopuje. Říkal jsem jim melody boys,“ řekl tehdy k rozchodu se synem Komárek senior, přezdívaný v byznysu »magistr«.

„Nechci být v žádných žebříčcích miliardářů, nějak se pořád předvádět. To byla také věc, která mě v naší původní firmě štvala,“ dodal. Zda a kdy plánují (stále ještě) manželé Komárkovi rozvod, není jasné. Mluvčí Karla Komárka Daniel Plovajko odmítl komentovat i obří vyrovnání. „Je to soukromá věc pana Komárka a tak to zůstane,“ řekl.

Kdo je Karel Komárek (41):

– Přezdívka "ropný král"

– Podle posledních údajů 4. nejbohatší Čech

– Odhadovaný majetek 20 – 30 miliard Kč

– Jeho firma KKCG podniká s ropou, plynem, ve finančnictví i průmyslu

– Ženatý, dvě děti, s rodinou nežije

Autor: Oldřich Tichý, jos