Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bílá utratí za šaty majlant: 300 tisíc jen za modely!

Fotografie
5. dubna 2010 | 22:56

Boty, kabelky, oblečení na koncerty a slavnostní příležitosti přijdou Lucii Bílou (43) ročně na milion korun. Jak Blesk zjistil, jen 300 tisíc zaplatí své módní návrhářce Liběně Rochové (58), která Slavici obléká dlouhých 11 let.

„Zpěvačky to mají fakt těžké, mám tak krásné šaty a nemohu si je vzít dvakrát na sebe, všichni by mě pomluvili,“ posteskla si Bílá, které se tak modely hromadí ve skříních.

Od Rochové má Bílá večerní róby na TýTý, Anno, Slavíky, Miss ČR, Silvestry a další velké galapárty. „Lucie obvykle nápad, látku i barvu nechává na mně. Anebo má představu a já se podle toho řídím,“ svěřuje Rochová, od které má Bílá ročně minimálně šest večerních rób. A někdy také doplňky jako okrasné špendlíky, korále, náušnice.

Jedny šaty za padesát tisíc

Na rozdíl od ostatních zákaznic, má Bílá u Rochové téměř jednotnou cenu – plus minus 50 tisíc korun za šaty. „Cena se vždycky odvíjí od látky,“ upozorňuje Rochová, která pracuje na zakázku a měnit to ani nechce.

„Nemám žádný butik. U mě si každá zákaznice může být jista, že zaručeně nikde na světě nepotká model, který má ode mě,“ říká Rochová, která ve svém studiu dává prostor i mladým designérům.

Pro konfekci, se kterou se Bílá spokojí v běžném pracovním i osobním životě, si Lucie jezdí většinou do Milána nebo Londýna, anebo do českých butiků. „Praha je plná skvělých obchodů a oblečení. Za hranice vyrážím většinou až ve chvíli, kdy doma nenajdu to, co chci,“ svěřuje Bílá.

Autor: Michaela Remešová