Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dietlová dostala padáka: Vyhodil ji exmilenec!

Fotografie
15. prosince 2009 | 05:00

Magdalena Dietlová (65), vdova po scénáristovi Jaroslavu Dietlovi (†56), dostala padáka po 14 letech z postu šéfredaktorky časopisu Xantypa. A vyhodil ji milenec Milan Sládek (81), který coby šéf Kovohutí Příbram časopis vydává.

„Bolí to. Přiznávám, ale vlastně jsem odešla sama. Bylo to rozhodnutí z rozumu. Vydavatelství mi do časopisu začalo zasahovat, a to já nesnesu,“ řekla Blesku Dietlová.

Protože časopis ale pořád bere jako své dítě, bude do něj aspoň psát. „V tom budu alespoň svobodná. Hlavně že mě nikdo nebude řídit. Jsem zvyklá rozhodovat si o všem sama,“ říká a zdůrazňuje: „S panem Sládkem jsme se rozešli před dvěma lety. Takže když už, tak bývalý milenec. Má už jinou přítelkyni a já jsem momentálně sama,“ řekla Blesku Dietlová.

Když před čtvrt stoletím zemřel tvůrce megaúspěšného seriálu Nemocnice na kraji města a Magdalenin manžel Jaroslav Dietl, Sládek se stal rodinným přítelem. „Mého muže znal dlouho, hráli spolu mariáš, a tak nám chtěl v rodině pomoct,“ vysvětluje Dietlová, proč si kdy se Sládkem začala. Ztrátu postu šéfredaktorky mu prý nevyčítá. „Chápu to. Jen jsem ty změny nechtěla akceptovat. Naštěstí mám tři zdravé děti a čtyři vnoučata. No a když si uvědomíte, že mi před časem zemřel syn, tak odchod ze zaměstnání vás nemůže položit,“ míní Dietlová, která teď bude mít trochu víc času, a tak se chce poohlédnout po nějakém bezvadném milenci.

Autor: Michaela Remešová