Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Štaidl, Ujfaluši, Vojtek: Kolik platí na děti?

Fotografie
17. prosince 2009 | 05:00

Máloco trvá věčně. Obzvlášť láska bývá vrtkavá. V době, kdy se rozvádí každé druhé manželství, nemá nikdo jistotu, že zrovna on bude tím šťastným, komu manželství vydrží nadosmrti.

Také celebrity občas zjistí, že být pod čepcem je vlastně nebaví. Nebo najednou zacítí nepřekonatelné rozdíly, které si vynucují okamžitý rozvod. A pak následují tahanice o majetek. A dohady o alimenty. Kdo ze známých osobností se musí každý měsíc hodně plácnout přes kapsu? A kdo se projevil jako držgrešle?

Kateřina a Tomáš Ujfalušiovi

454886:gallery:true:true

Známý fotbalista se oženil v roce 1999. Manželství tomuto páru vydrželo osm let, což není tak krátká doba. Proč skončilo? Láska jim prý vyprchala a vzájemně se odcizili. A to i přesto, že spolu mají čtyřletou dceru. Oba údajně začali vyhledávat milostná dobrodružství jinde. Proto se nakonec domluvili na rozvodu. Kateřina příliš nevzdorovala a spokojila se s odstupným ve výši 65 milionů korun.
Alimenty: 300 000 Kč



Mirka a Alex Čejkovi

454883:gallery:true:true

Bývalá televizní moderátorka se provdala za profesionálního golfistu v roce 1996. Vydrželi spolu devět let. Co bylo důvodem rozchodu? Oba měli jinou představu o své manželské roli. Alex chtěl mít doma vzornou hospodyňku, Mirka se s takovou pozicí nehodlala spokojit. Jejich rozvodové tahanice byly dlouhé a ostré. Mirce se nakonec podařilo vysoudit pro syny Alexandra (11) a Felixe (8) částku, kterou požadovala.

Alimenty: 270 000 Kč


Lucie Bílá a Petr Kratochvíl

454881:gallery:true:true

Zdá se, že osmička je pro mnoho párů nešťastným číslem, protože i zlatá slavice se s podnikatelem Petrem Kratochvílem rozešla v roce 2000 po osmi letech společného soužití. Známý podnikatel prý toužil po velké rodině a klidu, což po boku populární zpěvačky nešlo dost dobře realizovat. Rozešli se ale bez zbytečných scén a dodnes spolu normálně komunikují v osobní i profesní rovině. Jejich chování svědčí o vzájemném respektu.
Alimenty: 50 000 Kč



Kateřina Brožová a Zdeněk Toman

454882:gallery:true:true

Známý pár měl svatbu v roce 1996. Manželské štěstí trvalo ovšem jen osm let. Zdeněk Toman se totiž údajně proměnil v domácího násilníka. Prý ho musela krotit dokonce i policie. Možná také z tohoto důvodu požadovala Kateřina odstupné ve výši 95 milionů korun. Svůj požadavek ale u soudu neobhájila. Ani výživné pro dceru Kačenku (5) není nijak vysoké.
Alimenty: 25 000 Kč



Sabina Laurinová a Pepa Vojtek

454884:gallery:true:true

Byla to láska jako trám a z obou dlouho sálala spokojenost. Ovšem jen do okamžiku, kdy se Pepa zamiloval do Libušky Hůlkové. Se Sabinou se rozešli v relativním klidu v roce 2004. Bez problémů se dohodli i na výši alimentů pro dceru Valentýnku (7).
Alimenty: 25 000 Kč



Libuška Vojtková a Pepa Vojtek

454899:gallery:true:true

Také od Libušky nakonec frontman skupiny Kabát odešel, přestože jí, na rozdíl od Sabiny, přísahal lásku před oltářem. Jejich manželství vydrželo jen dva roky. Krátce po narození syna Matyáše (2) se totiž Pepa zakoukal do Libuščiny nejlepší kamarádky Jovanky. A tak pro Libušku skončilo manželství i přátelství. Na rozvodu a péči o syna se ale rozhodli bez větších konfliktů.
Alimenty: 15 000 Kč



Bára Nesvadbová a Karel Březina

454885:gallery:true:true

Nejmladší ministr Zemanovy vlády si vzal známou spisovatelku v roce 2001. Žili spolu ale jen tři roky, protože krátce po svatbě s Bárou Karlovi povila dítě i jeho asistenka. Rozvodové tahanice byly dlouhé, plné nechutných pomluv. Nyní spolu ale prý bývalý manželský pár, který má ve společné péči dceru Bibianu (6), vychází dobře.
Alimenty: 10 000 Kč



Iveta Bartošová a Ladislav Štaidl

454880:gallery:true:true

Známý skladatel a textař si Ivetu nikdy nevzal. Rozešli se v roce 1999 a důvodem prý byly Ivetiny manýry a zálety. I když ani Ladislav Štaidl nebyl nejspíš zrovna svatoušek. Na výživném pro syna Artura (13) se tenkrát dohodli bez problémů. Ani jejich rozchod neprovázely sváry. Ty začaly až loni, když se Iveta provdala za Jiřího Pomeje. Od té doby se neustále přetahují o syna Artura. A Iveta požaduje navýšení alimentů, které jsou vzhledem k příjmům Ladislava Štaidla směšně nízké.
Alimenty: 7000 Kč

Autor: Alena Dušková