Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Paní Livia o Klausovi: Kolem něj byly vždycky houfy děvčat

Na křest knihy své ženy Livie přišel nečekaně i Prezident Klaus.
1. prosince 2009 | 20:44

Přes všechnu slabost pro blonďaté letušky svého muže Václava Klause (68) paní Livia (66) už 40 let miluje. Dává to najevo ve své nové knize »Smutkem neobtěžuji«.

„On byl moje první láska,“ prohlásila. Hned poprvé, co ho spatřila, věděla prý, že si ho vezme. A to přesto, že „kolem něj byly houfy děvčat“.

Na včerejší křest knihy přišel paní Livii nečekaně podpořit i její manžel. Že by tak žehlil dusnou atmosféru z cesty z do Brazílie? Tam totiž prezidentský pár doprovázela i Klausova oblíbená letuška Petra Bednářová (29). „Z knihy poznáte, že taky nejsem vždycky veselá,“ prohlásila na křtu lakonicky paní Livia.

Klaus byl její první láska. Hned první den prý věděla, že je to ten pravý? „Hned první den. Přišla jsem domů a říkám: Potkala jsem príma kluka, toho si vezmu,“ řekla. Svatbu pak ale musela vzít do svých rukou, Klaus se do ní nehrnul. „Vašek zrovna jel na sportovní zájezd do Egypta a já jsem mu před odjezdem řekla: Tam mají levnější zlato, přivez prstýnky. Trochu se kroutil, tak jsem ho strašila a řekla mu: Když prstýnky nepřivezeš, vezmu si doktora Jaroše. Prstýnky přivezl,“ popisuje paní Klausová v knize zásnuby.

Václav Klaus nelitoval sáhnout do vlastní kapsy a knihu si koupit.
Autor: Blesk − Petr Merta

Václav Klaus nelitoval sáhnout do vlastní kapsy a knihu si koupit.

Čím Klaus ženy okouzluje? „Byl nádherný. Vysoký na tehdejší výšku kluků a měl dlouhé vlasy,“ popisuje Livia dobu, kdy se zamilovala. Chodila pak s dlouhovlasým Vaškem tančit rokenrol. „Vyvedli nás tehdy ze sálu... Nosila jsem ty nejminimálnější mini. Mě džínová móda minula, měla jsem pěkné nohy, tak jsem je nebalila do džínoviny.“ První dáma dokonce vzpomíná, že se prohlížela v zrcadle zezadu, jak moc nebo spíš málo toho její minisukně zakrývá.

Dnes si potrpí na decentní kostýmky, které by si ale prý ze svého jediného příjmu – důchodu – dovolit nemohla. „Musí je zaplatit pan prezident,“ řekla. A kolik vůbec bere důchodu? Deset tisíc? „To uberte,“ řekla jen paní Livia.

Autor: Eva Hofrichterová