Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žebříček nejvlivnějších celebrit... Znáte je?

Angelina Jolie
3. července 2009 | 14:06

Která ze známých tváří se umí opravdu prosadit? Na tuto otázku nám letos opět opověděl americký časopis Forbes, který každoročně sestavuje žebříček nejmocnějších lidí světa.

Je to nový americký prezident Barrack Obama? Nikoliv. Ten skončil až na 49 příčce. Absolutní vítězkou se stala herečka Angelina Jolie. Porazila tak americkou moderátorku Oprah Winfrey, jíž loni patřil zlatý stupínek. Třetí místo pak vybojovala zpěvačka Madonna.

Podle čeho se určuje pořadí slavných hvězd? Podle jejich výdělku, podle četnosti vyhledávání jejich jména na internetu a také podle toho, kolikrát se objevily v různých médiích.

1. Angelina Jolie

Angelina ví, jak na sebe přilákat pozornost. Nedávno se spekulovalo o jejím rozchodu s Bradem Pittem, a tak není divu, že zájem o její osobní život stoupá. Její drahý ale zůstává malinko v pozadí. V žebříčku se umístil „jen“ na deváté příčce.

Angelina Jolie
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

2. Oprah Winfrey

Nám až tolik známá není, ale Amerika jí miluje. Téměř všichni „hltají“ její talkshow. Možná i proto si přáli, aby Oprah kandidovala na prezidentku Spojených států. Sice se tak nestalo, ale v žebříčku moderátorka a herečka prezidenta Obamu porazila na celé čáře. Umístila se na druhé příčce.

Oprah Winfrey
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

3. Madonna

Madonna je silná osobnost a téměř nic pro ní není nemožné. Proto si vydobyla skvělou třetí pozici.

Madonna
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

4. Beyoncé Knowles

Zdá se, že si zpěvačka dokáže podmanivým pohledem i zpěvem leckoho ovinout okolo prstu. A tak se stala čtvrtou nejvlivnější celebritou.

Beyoncé Knowles
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

5. Tiger Woods

Možná vás překvapí, že se na páté příčce umístil golfista. Tiger Woods má ale takové výsledky, že vybojoval pověst nejlepšího golfového hráče všech dob. Proto mu tato pozice právem patří.

Tiger Woods
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

6. Bruce Spingsteen

Jeho písničky se těší oblibě napříč všemi generacemi. Bruce Springsteen nás dokáže romanticky naladit nebo dojmout. Proto mu patří krásné šesté místo.

Bruce Springsteen
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

7. Steven Spielberg

Pod režií tohoto muže vznikla celá řada nezapomenutelných filmů. Steven Spielberg je také úspěšným producentem a jedním ze zakladatelů filmové společnosti Dreamworks. V hodnocení časopisu Forbes získal sedmou pozici.

Steven Spielberg
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

8. Jennifer Aniston

Herečka se umí prosadit i bez svého exmanžela Brada Pitta. Dokazuje to fakt, že se stala osmou nejvlivnější celebritou světa. Krasavce Brada tak o jeden stupínek překonala.

Jennifer Aniston
Autor: PROFIMEDIA.CZ, isifa.com

Autor: připravily: duš, lena