Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Princezna Kate se stala obětí trestného činu! Jak se k situaci postavila královská rodina?

V této nemocnici se léčí královská rodna
20. března 2024 | 15:51

Některý ze zaměstnanců britského zdravotnického zařízení London Clinic, kde nedávno princezna Kate podstoupila operaci kvůli nespecifikovaným problémům, se snažil dostat k jejím soukromým lékařským záznamům, což vyvolalo vyšetřování.

Informoval o tom deník Mirror v úterý večer, podle něhož byl jeden člen personálu přistižen při pokusu o krádež princezniných záznamů během její návštěvy začátkem letošního roku.

Princezna Kate byla o incidentu údajně informována. „Je to vážný bezpečnostní problém a pro nemocnici, která si dosud udržovala bezchybnou pověst v léčbě členů královské rodiny, velmi škodlivý,“ sdělil blízký zdroj nemocnici.

VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou

Video se připravuje ...
5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

Případ nyní vyšetřuje Britský úřad komisaře, který se zabývá ochranou soukromých údajů. Ten uvedl, že obdržel zprávu o porušení princeznina soukromí a celou věc bude prošetřovat. „Minimálně jeden člověk byl chycen při pokusu nahlédnout do jejích lékařských záznamů,“ píše BBC, jež se pokusila kliniku kontaktovat, ale marně. Mluvčí kliniky se totiž k incidentu nevyjádřil, ale prohlásil: „Jsme pevně přesvědčeni, že všichni naši pacienti si zaslouží úplné soukromí a důvěrnost v otázkách svých lékařských informací.“ K situaci se odmítl vyjádřit také Kensingtonský palác, který je v současné době sídlem princezny Kate, jejího manžela Williama a jejich dětí.

Neoprávněný přístup k lékařským záznamům ve státních nebo soukromých zdravotnických zařízeních je trestný čin.

Autor: Monika Vráblíková