Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tak tohle vás zaručeně pobaví! Nepovedené záběry z připravovaného filmu Franta mimozemšťan

Video se připravuje ...
Tak tohle se nepovedlo! Nepovedené záběry z připravovaného filmu Franta je mimozemšťan
VIDEO: Cinemar
17. ledna 2024 | 06:00

Jsme ve vesmíru sami? A co když se náhodou ocitnou mezi námi? Rudolf Havlík, režisér divácky úspěšných komedií Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov, v nové komedii Franta mimozemšťan vysílá hrdiny z malé moravské obce do pátrání po jedné záhadě! A my vám jako malou ochutnávku přinášíme sestřih nepovedených záběrů. A už z nich je jasné, že o zábavu nebude nouze!

Jakub Prachař, tentokráte v netradiční dvojroli, a Tereza Ramba jako jeho žena opět tvoří ústřední partnerskou dvojici. Dále hrají: Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý ml. 

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová divně? Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka (Kateřina Marie Fialová) a v patách jí jde  nesmlouvavý generál Sokol (Jiří Langmajer), rozhodnou se místní přijít záhadě na kloub. Po svém!

Komedie Franta mimozemšťan si na půdorysu lehce absurdního příběhu pohrává se situacemi, které neumíme vysvětlit. Možná se jich i bojíme, ale musíme najít způsob, jak se s nimi poprat. 

Na Jakuba Prachaře čekal úkol zhostit se dvou postav – reálného Franty a mimozemšťana Franťana. Mají něco společného? „Je tam určitá podoba. Jinak jsou naprosto rozdílní, protože mimozemské civilizace na rozdíl od té naší nepijí alkohol. Tam je ten velký rozdíl. Franta pije alkohol. A rád,“ říká Jakub Prachař. „Výkony všech herců jsou naprosto skvělé. Jsem z nich nadšený a Kuba je úplně fenomenální,“ pochvaluje si režisér Rudolf Havlík.

Do kin uvede komedii Franta mimozemšťan distribuční společnost Cinemart 8. února 2024.

Autor: REDAKCE, Martina Miláčková