Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Herečka Aňa Geislerová coby první česká prezidentka: Tajná noční dobrodružství a útěk z Hradu!

22. června 2022 | 06:00

Jaké by to bylo, kdybychom měli za prezidentku ženu? Tak to uvidíme už na konci června, kdy v kinech startuje romantická komedie o první české prezidentce. Tak trochu rebelce, která v touze po špetce svobody a dobrodružství podnikne jeden vskutku rebelský kousek. Představitelka ženské hlavy státu nám prozradila víc!

Kateřina Čechová je historicky první česká prezidentka, která má za sebou rok v úřadu. Je zahlcena prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí.

Video se připravuje ...
Aňa Geislerová jako Prezidentka v novém romantickém filmu Rudolfa Havlíka • VIDEO: Bioscop

Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí hodně snažit, aby si vybojovala právo na lásku, které jí náleží stejně jako kterémukoliv jinému člověku na světě.

Herečka Aňa Geislerová, která si v romantické komedii první českou prezidentku zahrála, své hrdince vtělila mnohem víc než svou přirozenou noblesu. „Kateřina bytostně cítí potřebu něco měnit, pomáhat a skutečně má charakterové kvality, které z ní dělají dobrou prezidentku. Dokáže dávat věci do pořádku a lidi sbližovat, ne rozdělovat."

Kateřina je podle herečky zodpovědná, empatická, silná, odvážná a vytrvalá. Což jí ale nebrání v tom, aby byla zároveň i křehkou ženou. "Pro mě je Kateřina v podstatě člověkem, který by se o takový post měl ucházet,“ myslí si Aňa, která se v komedii pokouší najít rovnováhu mezi vysokou funkcí a osobním štěstím.

Podle herečky její prezidentka ve funkci vyloženě netrpí – svou funkci si vybrala, šla za ní a uspěla. "Je na místě, kde si přála být, a je v tom dobrá. Ale přece jen jí určitá míra svobody chybí. Protože v každém momentě nereprezentuje jenom sama sebe, ale i celý stát. Nemůže si jen tak zajít na víno, posedět a poslouchat, o čem se lidi baví. Takže to není o tom, že by jako prezidentka trpěla. Ale zároveň ji trápí, že už nemůže být sama sebou tak jako dřív,“ uzavírá Aňa.

Film režiséra Rudolfa Havlíka, ve kterém hrají mimo jiné i Veronika Khek Kubařová, Vasil Fridrich nebo Vanda Chaloupková, bude v kinech od 23. 6.

NÁŠ TIP: Seznamte se se skutečnými prezidentkami. Kde v Evropě je na nejvyšším postu žena?

Autor: Dita Mrázková, inf