Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kim Kardashian v šatech po Marilyn Monroe: Tvrdá dieta a 14 hodin barvení na blond. I tak sklidila kritiku!

13. května 2022 | 06:00

Před 60 lety zpívala ikonická sexbomba Marilyn Monroe sladkým hláskem prezidentu Kennedymu Happy Birthday v sexy modelu, který nenechal chladným pouze prvního muže Ameriky. Před pár týdny kráčela ve stejných šatech hvězda reality show Kim Kardashian na akci Met Gala. Vzbudila tím rozruch: jedni jí za odvážný čin tleskali, jiní byli pobouřeni. Co na to sama nositelka legendárního modelu?

Kim Kardashian nedávno šokovala módní svět tím, že na Met Gala oblékla šaty hollywoodské ikony 50. let. Influencerka a hvězda reality show vyjádřila své nadšení z toho, že jedny z nejslavnějších šatů božské MM mohla mít na sobě na tak prestižní události, jakou Met Gala je.

Video se připravuje ...
Sto let proměn šatů! • VIDEO: Videohub

 

Následovalo vyjednávání s Ripley´s Museum Believe It Or Not, pak i náročná logistika, ale co by Kim neudělala pro to, aby vzbudila patřičný obdiv? Muzeum se zapůjčením nakonec souhlasilo, a tak začala přísná logistická "mise".

Šaty musely být uloženy ve speciálním boxu s řízenou teplotou 68 stupňů Celsia a 50% vlhkostí. Poté putovaly soukromým letadlem z Orlanda na Floridě do domu Kim v Calabasas. Jenže poté, co si je v ochranných rukavicích plnokrevná influencerka vyzkoušela, přišel šok.

"Vždycky jsem si myslela, že byla Marilyn extrémně zaoblená. Představovala jsem si dřív, že by mi její šaty mohly být místy třeba i menší, ale nebylo to tak... Takhle jsem si to nepředstavovala. Měla jsem slzy v očích, přestala jsem doufat, že je na akci vynesu." 

Kim měla dvě možnosti: zhubnout, nebo se poohlédnout po jiném modelu. Vybrala si tu první. V následujících týdnech dodržovala přísnou dietu, aby se přiblížila svému cíli. "Nosila jsem dvakrát denně saunový oblek, běhala jsem na běžeckém pásu, úplně jsem vyřadila cukr a všechny sacharidy a jedla jen zeleninu a bílkoviny," svěřila se. O měsíc později přišly pro změnu slzy štěstí – Kim šaty konečně sedly! Následovalo 14hodinové barvení tmavých vlasů na "peroxidovou" blond a bylo hotovo.

Byť Kim na Met Gala měla model na sobě jen pár minut, kýžené pozornosti se dočkala. Někteří byli jejím nápadem nadšeni, důvěryhodní odborníci se ale pozastavovali nad tím, jak mohlo muzeum zapůjčit tento historický kousek právě tak kontroverzní osobě.

Kim si z kritiky ale hlavu neláme. Alespoň na pár minut se mohla vcítit do role sexy herečky, kterou muži tolik zbožňovali. A to za všechny ty peripetie zřejmě stálo...

Zajímavost o ikonickém modelu

Marilyn za sexy model návrháři Jean-Louisovi tehdy zaplatila údajně 1440 dolarů. V roce 1999 už měly coby součást majetku galerie Christie's hodnotu přes milion dolarů. O sedmnáct let později byly vydraženy za téměř 5 milionů dolarů a staly se majetkem muzea Believe It Or Not (Věřte, nebo ne). Dodnes drží rekord tím, že jsou nejdražšími šaty prodanými v aukci.

Autor: Dita Mrázková