Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

35 let Hříšného tance. Jak dnes vypadají Baby, Penny nebo Neil?

  • Jennifer Gray
    5. dubna 2022 | 06:00

    Od uvedení úspěšného tanečního filmu o dívce, která ke štěstí přišla, letos uplyne 35 let. Božský Johny v podání skvělého Patricka Swayzeho a nevinná Baby, která si získala jeho srdce, okouzlili celý svět. Někteří protagonisté snímku už nejsou mezi námi, jiní se vzdali oslnivé kariéry, nebo naopak dobyli svět showbyznysu. Kteří to jsou?

  • Jennifer Grey alias Frances

    Jennifer Gray
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Nesmělou Frances, které neřekl nikdo jinak než Baby, zbožňovaly všechny dívenky milující tanečky. Jennifer Grey se sice na čas stala idolem, mnohem víc se o ní ale mluvilo v souvislosti s plastickou operací nosu. Herečka ztvárnila poněkud satirickou verzi sebe sama v sitcomu It's Like, You Know. Lékaři jí diagnostikovali zhoubný nádor, musela absolvovat dvě operace. Že se dostala z nejhoršího, dokázala v taneční soutěži Dancing with the Stars, kterou s přehledem vyhrála. Letos v květnu vyjde kniha jejích memoárů. S hercem Clarkem Greggem jsou rodiči dvacetileté dcery Stelly. 

    Video se připravuje ...
    Tanečník Marek Dědík: Do další StarDance by šel hned, ale už ne na parket! • VIDEO: Markéta Reinischová

     

  • Kelly Bishop alias Marjorie Houseman

    Kelly Bishop
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Šarmantní maminku Baby měla hrát původně jiná herečka, pro Kelly byla dohodnutá menší role zbohatlické paničky Vivian Pressman, která sváděla tanečníka Johnyho. Tvůrci filmu jí ale dali příležitost, která jí otevřela dveře do filmového světa. V seriálu Gilmorova děvčata působila několik let coby "rodinná matriarcha". Letos oslavila 78. narozeniny, je vdovou a žije v ústraní.

  • Lonnie Price alias Neil Kellerman

    Lonnie Price
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Malá, ale výrazná. Malý, ale výrazný. Taková byla role angažovaného dědice Kellermanova resortu, takový byl i její představitel. Samolibý Neil se považoval za dobrou partii a myslel si, že oslní Baby. Jenže Patrick Swayze je Patrick Swayze... Lonnie Price se dnes věnuje především režii, a to jak na divadle, tak i v televizi a filmu. V jednom rozhovoru řekl: "Byl jsem omezen svou vizáží, neustále jsem hrál malé plešaté Židy, kteří byli buď asociálové, nebo účetní. Věděl jsem, že můžu nabídnout víc, ale jiné role bohužel nepřicházely." Stěžovat si na nezájem ale herec nemůže. Podle serveru Broadway World je Price považován za "jednoho z nejrespektovanějších režisérů divadelní i televizní tvorby". Je svobodný a bezdětný.

    Video se připravuje ...
    Jana Hlaváčová: Divadelní hvězda, která rezignovala na život • VIDEO: Videohub

  • Cynthia Rhodes alias Penny

    Cynthia Rhodes
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Možná nevíte, že blonďatá gazela se objevila v taneční roli už ve filmovém trháku Flashdance, kde tančila po boku představitelky hlavní role Jennifer Beals. Po Hříšném tanci se ale herečka stáhla do ústraní. Víc než filmové role ji lákala ta mateřská. V roce 1989 se provdala za zpěváka Richarda Marxe, se kterým vychovala tři syny. Po 25 letech se ale pár rozešel. Seznámila se se spisovatelem Randallem Kennethem Jonesem, ten o ní vydal vzpomínky. 

     

  • Wayne Knight alias Stan

    Wayne Knight
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Ačkoli role komika Stana, který Baby využil ke svému nepříliš vydařenému skeči, byla stejně malá jako představitel sám, otevřela mu dveře k daleko atraktivnějším rolím. Po Hříšném tanci následovaly role v kasovních trhácích jako JFK, Základní instinkt nebo Jurský park. Nadaboval také filmy pro děti Toy Story 21 nebo Tarzan. S manželkou Clare, se kterou se oženil v roce 2006, má herec syna.

    Video se připravuje ...
    Adéla Elbel pro časopis Moje Psychologie • VIDEO: Videohub

Autor: Dita Mrázková
Diskuse ke článku
.