Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Největší exoti olympiád: Sexy svalovec pod vrstvou oleje i plavec, který poprvé uviděl 50m bazén

6. února 2022 | 06:00

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. S touto myšlenkou však většina sportovců na olympiádu nejezdí. Najdou se ale tací, pro které výsledkové ambice nejsou alfou a omegou. Kteří sportovci jsou bezesporu těmi největšími podivíny z olympiád?

Na účast nejvíce sexy svalovce jen tak nezapomeneme. Sportovec Pita Taufatofua z Tongy se totiž při zahajovacích ceremoniálech ukázal jen spoře oděný do tradiční sukně taʻovala, a ukázal tak světu tělo samý sval pod vrstvou oleje. Pita se zúčastnil olympijských her celkem třikrát.

Na olympijské podivíny se podívejte do naší fotogalerie:

Poprvé se kvalifikoval v taekwondu na letních olympijských hrách v Riu de Janeiro v roce 2016, v roce 2018 reprezentoval Tongu jako běžec na lyžích na zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Rok poté oznámil, že se chce na letních hrách v Tokiu kvalifikovat v rychlostní kanoistice.

Dvojnásobný vlajkonoš však v oceánské kanoistické kvalifikaci neuspěl, a tak se v roce 2020 v Tokiu představil v osvědčeném taekwondu. Tonžský krasavec se nevěnuje pouze sportu, ale i charitativní činnosti a modelingu. Že nás to, dámy, nepřekvapuje, že?

Jakých olympijských výsledků Pita dosáhl? Na to se podívejte v úvodním videu!

V našem seznamu jsou ale i další zajímaví sportovci. Dalším z nich je kupříkladu plavec Eric Moussambani z Rovníkové Guineje, kterému se začalo přezdívat Erik Úhoř. Na letních olympijských hrách 2000 v Sydney zaplaval rozplavbu na 100 metrů v čase 1:52,72. Ačkoliv tento výsledek byl dvojnásobkem času, za který to uplavali jeho rychlejší soupeři, pokořil svůj nový osobní rekord, za což ho publikum valně odměnilo potleskem. Přízeň a obdiv si přece jen zasloužil za onu cestu než za samotný cíl. A i to se počítá, no ne?

Na více zajímavostí z olympijských her v Pekingu se podívejte na czechteam.tv.

Autor: Žaneta Podlahová