Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nastávající maminky v britské královské rodině: Dřív bříško schovávaly, dnes jsou inspirací pro těhotné!

16. října 2018 | 06:00

Měsíce spekulací nás konečně dovedly k oficiálnímu oznámení, že Meghan Markle čeká prvního potomka. Zatímco se můžeme těšit na to, v jakých outfitech se během těhotenství Meghan ukáže, pojďme si zrekapitulovat, jak se těhotné členky královské rodiny oblékaly již od 19. století.

Členky královské rodiny musí vypadat dobře zkrátka pořád. Dnes je již běžné, že Kate Middleton vyrazí v šatech, které obepínají její bříško. Dříve se tohle ale nenosilo. Těhotenské bříško ženy z královských rodin spíše schovávaly. Poslední byla dnešní královna Alžběta II. Nejvíce nosila kabátky, pod kterými se bříško schovalo. 

Až následující generace se nebály ukázat krásu mateřství. Dcera královny Alžběty II. princezna Anna si v roce 1977 oblékla květované šaty, ve kterých ukázala pětiměsíční bříško. O čtyři roky později oblékla elegantní plášť a doplnila ho šátkem. 

5217269:gallery:true:true

Anna byla jediná dcera Alžběty II., o to víc měla synů. Ženy, které se do královské rodiny přivdaly, také ukázaly skvělý styl. Nejznámější je samozřejmě princezna Diana, svět ji miloval a i dnes členky královské rodiny s hrdostí napodobují její outfity. Jako Kate, která si dvakrát oblékla podobné šaty, když vyšla z nemocnice s novým potomkem.

Zapomenout ale nesmíme ani na další ženy. Třeba na princeznu Sarah, která neměla vždy dobrou volbu – jako v případě červených šatů s balonovými rukávy z roku 1988, které jí přidaly pár měsíců těhotenství navíc.  A také na Sophii, hraběnku z Wessexu, která nejraději volila šaty zvýrazňující velké bříško.

5217271:gallery:true:true

Prohlédněte si nastávající královské maminky v naší fotogalerii:

Kate Middleton se asi zatím jako jediná nutí do podpatků. Za její celá tři těhotenství jste ji bez nich neviděli. Předchozí generace volily elegantní obuv bez podpatku nebo alespoň nízký podpatek. Kate v tom zkrátka umí chodit. Naopak její sestra Pippa Middleton, která je každou chvíli v očekávání, se do podpatků nehrne a raději volí pohodlí. Jaký asi bude tehotenský styl Meghan Markle?

5217320:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová