Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kate a William dnes slaví 10. výročí svatby. Málem k ní ale vůbec nedošlo

29. dubna 2021 | 06:00

Dnes je to přesně deset let, co si vévoda a vévodkyně z Cambridge řekli své ano! Přestože působí jako chodící reklama na štěstí, i jejich vztah měl své problémy. Dokonce to vypadalo, že k žádné svatbě ani nedojde...

 

Seznámili se v roce 2001 na Univerzitě St. Andrews a z jejich přátelství se nakonec vyklubala láska, která trvala pět let. K rozpadu vztahu došlo v roce 2007, krátce poté, co princ William nabyl funkce vojenského důstojníka. Královský palác k rozchodu nikdy nevydal žádné prohlášení, a tak média samozřejmě začala spekulovat o jeho důvodu. Jedna z možností byla, že se princ William ještě nechtěl ženit. Nebo že Kate přestal zkrátka milovat...

Jak šel čas s Kate Middleton. Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa:

Video se připravuje ...
Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Brzy ale oba zjistili, že je jejich láska stále silná, a dali svému vztahu opět šanci. Přestože si členové královské rodiny střeží své soukromí a nemají ve zvyku mluvit o osobních věcech, princ William a Kate se po letech ke svému krátkému odloučení přesto vyjádřili. "Byli jsme oba velmi mladí. Na univerzitě jsme se oba snažili najít sami sebe a svou vlastní cestu. Dospívali jsme," uvedl princ William. S tím souhlasila také Kate, která dodala, že přestože pro ni rozchod nebyl snadný, nakonec ji posílil.

Požádal ji v Keni

Oba nakonec zjistili, že jim pauza prospěla. K žádosti o ruku došlo v říjnu roku 2010 v Keni, kde princ William navlékl své lásce safírový prstýnek po své zesnulé matce princezně Dianě. O rok později se na jaře konala velkolepá svatba. Své ano si oba řekli ve Westminsterském opatství v Anglii.

Dva roky po svatbě přišel na svět jejich první potomek princ George Alexander Louis. Dlouho jedináčkem ale nezůstal. Za necelé dva roky mu rodiče pořídili mladší sestřičku, princeznu Charlotte Elizabeth Dianu. Nejmladšího prince Louise Arthura Charlese, který nedávno oslavil tři roky, si rodiče pořídili právě ke svému sedmiletému výročí.

Svatba prince Williama a Kate Middleton. Podívejte se!

Nahlédněte do fotogalerie a podívejte se, jak krásný pár tvoří Kate a William:

Autor: Aneta Valešová