Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuchyň jako umělecké dílo. Podívejte se, jak vypadá když ji navrhne malíř!

Video se připravuje ...
Kuchyň jako umělecké dílo. Podívejte se, jak vypadá když ji navrhne malíř!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
25. května 2017 | 12:48

Jiří Georg Dokoupil patří k našim předním současným malířům. Mnohé tedy překvapí, že se jeho rukopis podepsal i na něco takového, jako je kuchyně. Jak výsledek dopadl? 

Design. To je to hlavní, podle čeho v současné době mladí lidé vybírají kuchyně. Není to ale jediný aspekt, který rozhoduje, současná generace je mnohem více vybíravá  a dává si záležte, po čem sáhne.

A i z toho důvodu se rozhodl Jiří Stopka spojit své síly s Jiřím Georg Dokoupilem. Z této spolupráce vzešla krásná kuchyně, která však nebude sloužit k prodeji, ale jen jako umělecké dílo. 

Trendy v kuchyních

Majitel Miele Stopka, Jiří Stopka, však do poslední chvíle nevěděl, s čím jej umělec Dokoupil překvapí. S výsledkem je ale spokojený. "Je to galerijní kus, tedy neprodejný. Byla to ale hlavně myšlenka, aby lidé přemýšleli o tom, že kuchyň nemusí být pouze monotónní záležitost," vysvětluje Jiří Stopka. 

Současné trendy v kuchyních jsou přitom minimalistické, lidé čím dál tím více dávají přednost teplým tónům, jednoduchým tvarům a praktičnosti. "Rozhodně není pravda, že by se v luxusních kuchyních nevařilo, jak se tvrdí. To není pravda," říká Stopka. 

Autor: maš