Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Odpůrci trilogie 50 odstínů si na chatu smlsli na autorce

8. července 2015 | 06:00

E.L. James se rozhodla odpovídat na otázky fanoušků živě přes sociální síť. Rozhodně však nečekala, jakou vlnu kritiky to spustí...

Nejprve se to zdálo jako dobrý nápad: uspořádat on-line chat, kdy autorka kontroverzní trilogie bude živě odpovídat na dotazy, které sužují její fanoušky. Přestože se tyto erotické romány těší obrovskému zájmu a oblibě po celém světě, najdou se i takoví, kteří její díla považují za brak a nemají problém s tím, aby svůj názor vyjádřili.

Fanoušci mohli své dotazy pokládat na Twitteru pomocí hashtagu #AskELJames (zeptej se E.L. James). Toho se chopili i odpůrci těchto knih a nařkli autorku ze zlehčování stalkingu, znásilňování a nadřazeného postoje k ženám.

"Pokud svou dívku sleduju a dám GPS do jejího auta, znamená to, že ji opravdu miluju?" zní jeden z komentářů. Další naráží na spisovatelské schopnosti E.L. James. "Co nenávidíte více? Ženy, nebo anglický jazyk?" Zavalily ji hromady negativních komentářů, ale snažila se zachovat chladnou hlavu a soustředila se na odpovídání těm tazatelům, kteří o odpověď skutečně stáli.

Autorka 50 odstínů šedi E.L. James
Autor: Profimedia.cz

Ať už patříte do té či oné skupiny, E.L. James je tou, která se směje naposled. Díky své trilogii si přišla na neuvěřitelných 58 milionů dolarů!

Autor: luh