Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jamie Dornan z 50 odstínů šedi si zahraje jednoho z hrdinů atentátu na Heydricha

2. července 2015 | 06:00

Od příštího měsíce se v našem hlavním městě začne natáčet válečné drama s názvem Anthropoid, ve kterém bude v hlavní roli účinkovat Jamie Dornan (33). O čem snímek bude? A proč si nechal narůst knírek?

Už jak samotný název filmu napovídá, jedná se o filmové zpracování události z roku 1942. Operace Anthropoid – tak totiž zněl krycí název pro výsadek parašutistů, kteří provedli atentát na tehdejšího říšského protektora Reinharda Heydricha. Ten na následky zranění ze střepiny granátu o několik dní později zemřel.

Jména parašutistů všichni dobře známe a představitele Christiana Greye z 50 odstínů šedi uvidíme ve filmu jako Jana Kubiše. Druhou hlavní postavu – Jozefa Gabčíka – ztvární herec Cillian Murphy, kterého můžete znát například z filmu Temný rytíř povstal nebo Počátek. Už teď je jasné, že se máme na co těšit!

Režisérem je Sean Ellis a producentem Kryštof Mucha, který je také výkonným ředitelem karlovarského filmového festivalu. Možná díky tomu se Jamie stane hostem 50. ročníku MFF v Karlových Varech, který začíná už 3. července.

Nyní se ale pohledný Ir nachází v Londýně, kde si užívá volna se svou manželkou Amelií Warner (33) a jejich dcerou Dulcie (1). A proč ten knírek? Je to totiž kvůli jeho roli ve filmu Jadotville, který půjde do kin až v roce 2016. Jamie je prostě na roztrhání!

Dorazí i do Varů s novou image? Upřímně doufáme, že ne! 

Jamie Dornan se svou manželkou a dcerou. A novým knírem!
Autor: Profimedia.cz

Autor: luh