Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ordinace v růžové zahradě: Kdo vám chybí? Frynta nebo Magda?

  • Ordinace v růžové zahradě už dlouhá léta patří mezi nejoblíbenější české seriály.
    19. března 2014 | 06:00

    Když dlouho sledujete nějaký z nekonečných seriálů, snadno se vám stane, že s charaktery splynete více, než byste předpokládali. Proto pokaždé emočně odneseme odchod postavy, kterou jsme si zamilovali. Kdo všechno nás opustil v jednom z nejpopulárnějších původních českých seriálů Ordinace v růžové zahradě II.?

  • Magda Mázlová

    ...
    Autor: Archiv TV Nova
    Sympatická doktorka v podání Markéty Plánkové odešla ze seriálu tragickou smrtí, která šokovaly všechny diváky. Scénáristé tím primáře Mázla od počátku seriálu připravili již o třetí ženu.„Magda je postava, kterou jsem hrála šest let, a kterou miluji a vždycky ji milovat budu,“ konstatovala Markéta Plánková.

    Současně ale přiznala, že Magda Mázlová byla po oněch šesti letech již hotovou postavou, která ji jako herečku už nikam neposouvala. Proto se rozhodla ji vyměnit za osudovou ženu Kláru Valentovou v novém seriálu České televize - První republika.

  • Dalibor Fynta

    ...
    Autor: archiv TV Nova
    Herec Jan Šťastný opustil Ordinaci již před nějakou dobou, jeho smrt nás ale nikdy nepřestane mrzet. Životní láska sestřičky Kateřiny Vránové a jeden z nejlepších lékařů kamenické nemocnice psychicky nezvládl svůj boj s rakovinou a poprosil Kateřinu a nejlepšího kamaráda doktora Otu Kováře, aby mu pomohli spáchat sebevraždu.

    Jeho odchod obrečeli nejen diváci, ale také herečtí kolegové: "Bylo to strašné, celý den jsme točili scénu, ve které jsme brečeli. Byla jsem z toho psychicky na dně, a když jsem pak jela domů, brečela jsem a doma také." svěřila se herečka Bára Štěpánová pro server Ahaonline.cz. Smrt Frynty však znamenala příchod doktora Kaliny, v podání charismatického Lukáše Hejlíka, což byla přeci jen alespoň malá záplata na naše zlomená srdce.

  • Ota Kovář

    ...
    Autor: archiv TV Nova
    Férový doktor Ota Kovář byl dalším z živoucích důkazů toho, že sestřička Kateřina prostě nemá štěstí. Poté, co se dostala ze smrti doktora Frynty, musela čelit další ráně osudu. Ota se nesmířil s tím, že svoji dceru Míšu neuhlídal, ta se stala obětí autonehody a nikdy se už zřejmě nepostaví na nohy.

    Z Kamenice odjel po zdánlivě příjemném startu nového dne, kdy se probudil s Kateřinou v náručí. Společně jeli vypomáhat do nemocnice k operaci mladé slečny – Ota ji ale psychicky neustál, nečekaně opustil operační sál a následně i téměř celou svoji minulost – Kamenici, přátele, nemocnici a také svoji lásku Kateřinu. Herec Martin Stránský i postava Oty Kováře ovšem na Nově zůstali. Jen přesídlili na dědinu a jako "Doktoři z Počátků" se rozhodli začít nový život.

  • Richard Varga

    ...
    Autor: archiv TV Nova
    I přesto, že jsme doufaly, že primář Suchý brzy zjistí, jak velkou udělal chybu a vrátí se k manželce a svým dvěma dětem, ve skrytu duše jsme Zdeně více než přály románek s charismatickým slovenským kolegou Richardem Vargou, novou posilou kamenického týmu.

    Jenomže jak rychle se Maroš Kramár v Ordinaci objevil, tak rychle zmizel. Poté, co Zdeně Suché nabídl svoje srdce i stěhování na Slovensko a byl odmítnut, zhrzeně odjel z Kamenice sám. Sice jsme ho neoplakávaly, ale rozhodně jsme jeho odchodu ani netleskaly.

  • Renata Svárová

    ...
    Autor: archiv TV Nova
    Tím, kdo Ordinaci opustil nejčerstvěji je krásná mrcha Renata, alias Irena Máchová, která se vypravila do Kamenice poté, co se s ní rozešel její přítel a vyprovodil ji i z bytu. Jejím jediným majetkem bylo auto a její jedinou nadějí kamarád doktor Kalina z Kamenice. Dostala práci jako barmanka U Čerta a brzy si kolem prstu naprosto omotala i srdce primáře Suchého.

    Když ale zjistila, že si ho už déle nedokáže udržet, narafičila ne něj těhotenství, které spontánním potratem vyšlo najevo jako jedna velká lež. Pokusila se i o zlomeného Mázla a když jí ani tento tah nevyšel, rozhodla se odjet z Kamenice. Ve skutečnosti ale musela postava Renaty seriál opustit, protože se její představitelce Ireně narodilo miminko. Se svým návratem do "růžovky" ale počítá a vy se tak můžete těšit na to, komu Renata časem ještě poplete hlavu.

  • Zuzana Pantoflíčková

    ...
    Autor: TV Nova
    Nerady to přiznáváme, ale mrcha Pantoflice nám prostě chybí. Ordinaci totiž chybí vrchol všeho zla v podobě ženské a Bobo Schwarz tak vypadá ve svém intrikaření velmi osamoceně.

    Pantoflíčková totiž byla sice naprostá mrcha, která nikomu nepřála nic dobrého, záleželo jí jen na sobě a vyštípala z nemocnice všemi milovanou Babetu, ale měla styl. A alespoň do všeho "v zájmu všeho dobra" nestrkala nos. Takže je nám líto, ale opravdu nás mrzí, že se Zuzana v podání okouzlující Veroniky Gajerové, nechala tak snadno chytit.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.