Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Domácí násilí se nevyhýbá ani slavným: Tohle jsou jeho oběti

  • Jsou slavné, krásné a křehké a musely čelit domácímu násilí.
    25. listopadu 2013 | 13:00

    25. listopad je celosvětovým Dnem boje proti domácímu násilí. Sem ale nepatří jen fyzické bití partnerky, ale také psychický teror, který mu v drtivé většině případů předchází a postupně se stupňuje až k samotnému násilí. A nevyhýbá se nikomu, ani celebritám.

  • Madonna

    Madonna
    Autor: profimedia.cz
    I přestože Madonna (55) musela čelit častým výbuchům agrese a násilí ze strany svého prvního mažela Seana Penna, dodnes o něm často mluví jako o lásce svého života.

    Penn byl v roce 1998 soudně obviněn z domácího násilí a svou vinu nepopřel. O rok později již byli s Madonnou rozvedeni.

  • Halle Berry

    Halle Berry
    Autor: Profimedia.cz
    Oscarová herečka Halle Bery (47) je zapálenou bojovnicí proti domácímu násilí, jehož se sama stala obětí. Když ji v roce 2004 jeden z jejích ex-partnerů uhodil tak silně, že přestala slyšet na pravé ucho, uvědomila si, že je nejvyšší čas sbalit kufry a rychle odejít.

    Přestože násilníkovo jméno nikdy nezveřejnila, svěřila se čokoládová kráska, že s domácím násilím má zkušenost již od malička. Její matka se totiž také stala obětí násilníkovy agrese.

  • Helena Zeťová

    823543:gallery:true:trueO krásné zpěvačce Heleně Zeťové (33) se často říká, že je opravdová drsňačka. I tak si ale ve vztahu s hokejistou Jaroslavem Bednářem zažila krušné chvíle. Přítel ji bil a častokrát nezůstalo pouze u facek a ran pěstí.

    "Měla jsem slušný sebevědomí, ale když vás někdo párkrát přetáhne hokejkou, tak to sebevědomí jde dolů.", svěřila se Helena v talkshow Adély Banášové.

  • Rihanna

    Rihanna
    Autor: Profimedia.cz
    Také kontroverzní zpěvačka Rihanna (25) má zkušenosti s domácím násilím. Její ex-přítel Chris Brown ji surově napadl, avšak na důkaz toho, že svého činu velmi lituje, se rozhodl sám udat na policii.

    Po čase se ukázalo, že Chris Brown musel sám čelit domácímu násilí jako malý chlapec, když jeho matku i malého Chrise týral otčím.

  • Pamela Anderson

    Pamela Anderson
    Autor: ČTK
    Pamela Anderson (46) byla jednou z prvních celebrit, které otevřeně v médiích prozradily hořkosti svého manželství.  S bubeníkem Tommy Lee se vzali po pouhých čtyřech dnech známosti v roce 1995 a byli spolu dlouhé tři roky. Během nich si Lee odseděl ve vězení celkem čtyři měsíce za domácí náslilí a ikonickou blondýnu jednou dokonce zkopal když držela v náručí jejich malého synka Dylana.

    I přestože ho Pamela pomáhala usvědčit, věrně na něj čekala až se z vězení vrátí, aby mohli opět být spolu. Nakonec se ale rozešli nadobro.

  • Mirka Čejková

    976594:gallery:true:trueMirka Čejková (51) je další z českých celebrit, která si ve vztahu prošla psychickým terorem i fyzickým násilím. Její bývalý manžel Marek Vít ji týral i přesto, že ho živila. A to po dobu co byl ve vězení, ale i poté, když si trest odpykal a odmítal si najít práci. Odsouzený byl Vít přitom právě za násilí.
  • Tina Turner

    Tina Turner
    Autor: profimedia.cz
    Manželství Tiny Turner (73) s Ike Turnerem bylo jednou dlouhou cestou peklem. Do povědomí veřejnosti se dostalo také filmem o Tinině životě nazvaném Tina Turner (What’s Love Got To Do With It)

    Zpěvačka byla svým manželem hrubě bita, znásilněná a na těle má jizvy od cigaretových popálenin. Když Tina ve své autobiografii manžela vykreslila jako násilného sociopata posedlého kontrolováním, Ike uznal, že má bez výhrad pravdu. Pár byl spolu neskutečných 16 let, než rocková babička našla sílu manžela opustit.

  • Mariah Carey

    Mariah Carey
    Autor: Profimedia.cz
    Nejhorším nápadem v životě Mariah Carey (43) bylo jednoznačně manželství s Tommy Mottolou, které uzavřeli v roce 1993. Rozvedli se po pěti letech, po kterých Carey promluvila, že život v manželství pro ni byl doslova vězením. Manžel jí kontroloval a řídil soukromý i profesní život. Psychicky zpěvačku deptal, ponižoval a shazoval.

    Přestože k fyzickému násilí nedošlo, nechala se Mariah Carey slyšet, že ztráta niterného soukromí a vlastní osobnosti jí zanechala trvalé jizvy na psychice.

  • Simona Monyová

    Simona Monyová
    Autor: Archiv Blesku,Ondřej Požár
    Simona Monyová (†44) je smutným příkladem toho, kam až domácí násilí může zajít. V srpnu 2011 totiž oblíbená spisovatelka podlehla svým zraněním poté, co ji její manžel Boris Ingr brutálně zbil a pobodal.

    Simona Monyová byla v manželství týrána dlouhých 11 let a několikrát byla manželem také znásilněna, jednou dokonce před zraky jejich nejmladšího syna. Ingr si za brutální čin odpyká trest v délce patnácti let odnětí svobody.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.