Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Gratulujeme! Dyslektik Jamie Oliver (38) dočetl svou první knihu

26. června 2013 | 15:30

V kuchyni je mu očividně lépe než v knihovně. Populární šéfkuchař a autor sedmnácti (!) kuchařek se prý poprvé v životě "dokopal" k tomu, aby přečetl knížku od začátku do konce. Která to byla?

"Až donedávna jsem se neprokousal jedinou kníhou," svěřil se Jamie deníku Daily Telegraph. "Vím, že to zní ignorantsky, ale jsem dyslektik a navíc se snadno začnu nudit," přiznal nejbohatší kuchař světa.

Svou pověst špatného čtenáře teď ovšem konečně napravil: přelouskal totiž celý druhý díl trilogie Hunger Games s podtitulem Vražedná pomsta. Sociálně kritický sci-fi román autorky Suzanne Collins ho prý nadchnul: "Bavilo mě, jak mě její příběh vtáhl."

Jamieho neslavná čtenářská historie se dokonce promítla i do jeho pracovních vztahů! "Jednou z knih, které jsem nedočetl do konce, byly Důvěrnosti z kuchyně od kolegy Anthonyho Bourdaina," prozradil.

"Někde jsem to zmínil a on na mě pak pět let dštil síru," dodal. Od té doby se už prý Anthony stihl omluvit a oba pánové se usmířili. "Možná knížku nakonec ještě dočtu," přislíbil se smíchem Jamie.

Dokonce má svůj vlastní časopis a řadu potravin.
Autor: Profimedia.cz

Autor: mab