Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exkluzivně! Karel Gott v nemocnici pomáhá nedonošeným miminkům

6. března 2012 | 06:33

VIDEO ROZHOVOR: Mistr Karel Gott (72) se nebrání charitě, ale pečlivě si vybírá, jakou podpoří. Nyní zapojil úsilí i se svou ženou Ivanou, aby společně pomohli novorozeneckému oddělení pražské Thomayerovy nemocnice.

Karel Gott nám prozradil, že má s charitou různé zkušenosti, tedy špatné i dobré. Jednou dokonce sám zaplatil potřebný přístroj do dětské nemocnice.

„Když jsem zašel na některá oddělení a viděl tam ty děti v zoufalé situaci, tak to samozřejmě ve mě zůstalo a nemohl jsem jim nepomoct. Právě i proto jsem se rozhodl upřednostňovat i dále v charitě hlavně děti,“ objasňuje zpěvák.  

Stejně to cítí i jeho, žena Ivana, která má jako dvojnásobná maminka k dětským zdravotním problémům blízko. Naštěstí ale ne z vlastní zkušenosti, i když o své dcery se prý bojí pořád.

Tatínek je však rozumně pragmatičtější: „Víte, na to člověk nesmí myslet, že by měl mít strach, protože tím přivolává a budí zlé duchy. Je třeba myslet hlavně na to, že jsme zdraví a to je fajn,“ podotýká Karel Gott. A Ivanka souhlasně přikyvuje: "To je ten správný názor."

Karell Gott s manželkou v dětské nemocnici - podívejte se:

Video se připravuje ...
Manželé Gottovi podpořili charitu na pomoc porodnice v Tomayerově nemocnici • VIDEO: Jan Jedlička

„Nejraději podporuji charitu Naše dítě paní Baudyšové, protože vím, že finanční obnos jde na konkrétní věc. V této kampani jsem už druhým rokem a jsem připravená se zase kdykoliv zúčastnit,“ říká k tomu paní Gottová.

Právě pod záštitou nadace Naše dítě získala charitativní akce společnosti Rossmann „5.000.000 Kč pro dětský úsměv“ peníze na speciální přístroj, který dokáže detekovat rizikově narozeným dětem rozsah poškození mozku a následnou léčbu.  

A nejen to! Díky známým tvářím, tedy manželům Gottovým, se podařilo nakonec vybrat podstatně více peněz, než bylo v plánu, a tak do Thomayerovy nemocnice putují přístroje dva. Další je speciální vyhřívané lůžko pro resuscitaci novorozeňat na porodních sálech, či JIP.


Autor: Blanka Konrádová