Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ordinace oslavila 10 let! Podívejte se na 20 žen, které zahýbaly dějem

14. října 2015 | 06:00

Populární seriál z prostředí kamenické nemocnice oslavil neuvěřitelné výročí. Minulý týden jste viděli už 600. díl. Za tu dobu došlo k mnoha zvratům, některé oblíbené postavy "zemřely", další nastoupily na scénu. Připomeňte si proto některé hrdinky, které od začátku seriálu více či méně ovlivnily děj.

Vzpomínáte si vůbec, kdy se nejoblíbenější český seriál vůbec začal vysílat? Bylo to 6. září 2005. Původně mělo jít "jen" o klasický seriál, jehož scénář počítal s čtyřiatřiceti díly. Vzhledem k jeho neuvěřitelnému diváckému úspěchu se televize rozhodla v natáčení pokračovat.

Děj první řady se soustředil jen na soukromou gynekologickou kliniku v "Růžovce". První díl druhé řady s názvem Ordinace v růžové zahradě 2, v níž už můžete sledovat osudy postav celé kamenické nemocnice, pak televize odvysílala 15. ledna 2008.  

Z původních ženských postav zůstala snad jen barmanka Lucie Váchová, kterou skvěle ztvárňuje herečka Ivana Jirešová. Od dob, kdy ke gynekologii přibyla ještě pediatrická ordinace, až do dnešních dílů se můžete ještě setkávat s doktorkou Bělou Páleníkovou-Valšíkovou, kterou hraje Zlata Adamovská.

Video se připravuje ...
Jana Stryková z Ordinace: Při porodu mi role zdravotní sestřičky moc nepomohla • VIDEO: Adam Balažovič