Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrt v Ordinaci: Připomeňte si postavy, které nás opustily

  • Markéta Častvaj Plánková skončila na vlastní žádost v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě.
    26. ledna 2015 | 06:00

    Už jsme vám prozradili, že už ve čtvrtek se budete muset rozloučit s doktorkou Marií Pokornou, které selhávají játra. Zdaleka to ale není první postava, kterou scenáristé seriálu Ordinace nechali zemřít. Která další úmrtí oblíbených postav nás v minulosti zasáhla? A po kom se vám stýská nejvíc?

     

  • Primář Dalibor Frynta

    Autor: archiv TV Nova
    Primář Dalibor Frynta s rakovinou bojoval dlouho a důstojně. Na jednu chvíli dokonce nad těžkou nemocí zvítězil, bohužel se vrátila a zasáhla ho s ještě větší vervou. Byť se Dalibor nevzdával, tenhle boj nakonec nevyhrál. Kvůli nesnesitelným bolestem se rozhodl požádat o pomoc své blízké. Ota Kovář a Kateřina s těžkým srdcem splnili slib, který nevyléčitelně nemocnému Fryntovi dali, a pomohli mu důstojně odejít ze světa. Fryntova dcera Anička zprvu s jejich plánem nesouhlasila, ale když sama poznala, jak její otec trpí, byla jim nakonec vděčná. Nestandardní krok lékařů vzhledem k Fryntově beznadějné prognóze schvaloval i zbytek nemocnice. V posledních momentech života tak při Fryntovi stáli všichni, jeho kolegové, přátelé i rodina. Byla to těžká rána pro všechny. A samozřejmě i pro diváky. Naposledy jste ho v seriálu mohli spatřit v říjnu roku 2012.
  • Pacient Michal Beneš

    Diváci se rozloučili s psychopatem Benešem. Obrečí ho, nebo se jim uleví?
    Autor: Foto TV Nova
    Bývalý pacient, psychopat Michal Beneš, zjistil pravdu o doktorovi Jáchymovi Kalinovi a své bývalé snoubence Soně. Dozvěděl se, že s ní Jáchym spal. Lačnil po pomstě a rozhodl se Jáchyma zabít! Netajil se s tím ani před svým psychologem. Nedopatřením však autem srazil kočárek s Filípkem, se kterým šla Gábina po přechodu. Ta utrpěla těžký šok, Filípek vyvázl s pár modřinami. Benešovi se ale tenhle pokus o vraždu nakonec stal osudným. Při nehodě totiž narazil do betonového zátarasu a na místě zemřel.
  • Profesor Blecha

    Doktorka Andrea Blechová se dozvídá, že její otec zemřel...
    Autor: archiv TV NOVA
    Doktorka Blechová neměla s otcem, známým chirurgem profesorem Blechou, příliš dobrý vztah. Nemohla mu odpustit hned dvě věci. Za prvé to, že hodně pracoval a neměl na ni vůbec čas, ani když byla dítě. A za druhé, že si nechtěl přiznat, že kvůli své nemoci už není schopen dál operovat, špatně podvázal tumor na ledvině a pacientka zemřela. Přesto otce, který trpěl něčím jako Alzheimerovou chorobou, čas od času jezdila navštěvovat do léčebny, kde skončil. Jednoho dne se ale po příjezdu dozvídá strašnou zprávu. Její otec bohužel zemřel.
  • Doktorka Magda Mázlová

    Markéta na vlastní žádost odešla z Ordinace v růžové zahradě.
    Autor: Archiv TV Nova
    V prosinci 2013 seriál opustila jedna z nejoblíbenějších postav. Doktorka Magda, jež byla třetí ženou primáře Mázla, zemřela nečekaně za dramatických okolností. Ve chvíli, kdy se u Mázlů doma slavil Mikuláš, se Magdě v nemocnici přitížilo. Zkolabovala. Jáchym ji pohotově začal oživovat. V ten moment měl Čestmír vidinu, jak se na něj Magda zdravá a krásná doma na oslavě usmívá. Zazvonil telefon a on zjistil, že umírá. Okamžitě vystartoval do nemocnice a svou milovanou ženu začal také resuscitovat. Bohužel marně. Ani přes veškerou snahu se ji ani manželovi nepodařilo vyrvat ze spárů smrti. Její organismus nezvládl přechozenou chřipku.
  • Doktorka Gita Petrová

    Daniela Šinkorová hrála v seriálu dlouhé roky.
    Autor: TV Mánie

    Pro změnu násilnou smrtí zemřela v roce 2007 druhá manželka primáře Mázla. Doktorka Gita, která odjížděla na kongres do Německa, se na nádraží připletla ke rvačce neonacistů a utrpěla velmi těžká zranění. Těm pak bohužel podlehla.

  • Marcela Mázlová

    Marcela Mázlová byla první ženou primáře Mázla.
    Autor: archiv TV NOVA
    Vůbec první postavou, kterou smrt v Ordinaci potkala, byla Marcela Mázlová, první manželka Čestmíra Mázla. To, že podlehne rakovině, bylo scenáristy naplánované od samého začátku. Při psaní závěrečné scény, kdy se Marcela na smrtelné posteli loučí s malým synkem Jakubem, údajně plakala i scenáristka...
  • Inženýr Haken

    298838:gallery:true:trueStavitele a novou lásku doktorky Pavly Barnové (Báry Munzarové) nechali scenáristé spadnout z rozestavěné výškové budovy. Trnavský se podle zákulisních informací znelíbil scenáristům, protože jim údajně zásadně zasahoval do scénáře. Inženýra Hakena proto nechali odstranit definitivně ve 280. díle počátkem roku 2009.
  • Gynekolog Aleš Čížek

    837419:gallery:true:true

    Pouhé tři roky se v Ordinaci ohřál postarší gynekolog Aleš Čížek. I jeho role skončila náhlou smrtí. Zemřel na infarkt před šesti lety ve 258. díle. Scenáristé tehdy prý chtěli dát prostor novým hercům.

  • Praktická lékařka Marie Pokorná

    Smrt v Ordinaci padne na Danu Batulkovou. Podlehne žloutence.
    Autor: archiv TV Nova
    Už příští čtvrtek se rozloučíte s pediatričkou, kolegyní a také přítelkyní lékařky Běly Valšíkové, doktorkou Marií Pokornou. Ta se při výkonu svého povolání nakazila žloutenkou a v jejím důsledku těžce onemocněla. Čeká na transplantaci jater, která jediná může prodloužit její život. Dokonce už se našel i dárce. Bohužel už je pozdě.

Diskuse ke článku
.