Úterý 18. června 2024
Svátek slaví Milan, zítra Leoš
Polojasno 29°C

Jan Bendig (30) překvapil: Natáčí seriál s Aňou Geislerovou. Jakou neuvěřitelnou postavu v něm ztvární?

15. června 2024 | 05:01

Oblíbený český zpěvák Jan Bendig letos v únoru oslavil své třicáté narozeniny, které dost možná ještě doslaví 6. prosince svým doposud největším koncertem v O2 Universum. Kromě toho momentálně natáčí nový seriál, ve kterém se na obrazovkách objeví vedle přední české herečky Anny Geislerové. My jsme se s ním potkali na oslavě 10. výročí módní značky PONER, kde nám nejen o této roli prozradil více.

Honza, co se herectví týče, není úplným nováčkem. Už v roce 2011 ztvárnil roli kuchaře Ondřeje ve filmu Školní výlet, a filmovou roli mladičkého výtržníka Tomana v akčním dramatu Bastardi 2 v režii Jana Lengyela. Nyní ho Česká televize oslovila znovu. „Hraju tam jednu nádhernou postavu, takového policajta s pěti dětma. Oni pomáhají romákovi se dostat zpět na své nohy a začít žít smysluplný život,“ řekl pro Blesk pro ženy o své roli Honza, který je z herecké šance nadšený. „Ten seriál je hrozně krásný! Já jsem rád, že můžu zažívat tohle natáčení.“

VIDEO: Jan Bendig s přítelem slaví 10 let: O svatbě má jasno! 

Video se připravuje ...
Jan Bendig s přítelem slaví 10 let: O svatbě má jasno! • VIDEO: Markéta Reinischová

Na place s Aňou Geislerovou!

„Na pár dní jedu do Tábora, kde také natáčíme. Vedle mě je tam třeba hlavní role Anna Geislerová. Je to hrozně fajn, a já doufám, že to je tak rychle neskončí, a že to rychle neuteče. Opravdu jsme se tam sešla krásná super parta. I Aňa Geislerová je také super, je hrozně lidská, a jsem moc rád, že jsem ji mohl poznat,“ pochválil si nadšeně zpěvák.

Zpěvu zůstane prý věrný

Z herecké role je sice nadšený a hrát ho baví, ale dá před ním vždy přednost raději zpěvu. „Herec je můj brácha, a já vždy zůstanu především zpěvákem, ale rád si občas vyskočím ze svého stereotypu, a někde se objevím i jako herec,“ podotkl Honza, kterého v prosinci čeká největší koncert v životě. „Je toho spousta, ale jedu dál. Plním si své sny.“

Věděli jste, že…

Honza má čtyři sourozence. V dětském věku navštěvoval chlapecký pěvecký sbor Boni pueri.  Na Mezinárodní konzervatoři v Praze studoval obor Populární zpěv. Od 12 let žil s rodinou tři roky v anglickém Liverpoolu. V tomto období vystupoval s kapelou otce Gipsy Brothers.  V roce 2008 vyhrál v Liverpoolu pěveckou soutěž Academy Idol. Z Velké Británie se s rodinou vrátil do České republiky. V roce 2009 se zúčastnil první řady pěvecké soutěže Československá SuperStar, v níž postoupil do 7. finálového kola a obsadil tak celkově 4. místo. V roce 2012 učinil coming out a uvedl, že je gay. Koncem loňského roku vydal svou první knihu pod názvem Roma boy příběh nekončí, ve které odkrývá nejen chvíle štěstí, ale také smutku z dětství, které neměl jednoduché. Jeho partnerem a zároveň manažerem je Lukáš Rejmon.  

Autor: Monika Vráblíková
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...