Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Patricie Pagáčová (34): Je v pořádku se občas vybrečet. Emoce musí ven

2. října 2023 | 06:00

Čtrnáct let hrála v nekonečném seriálu Ulice. Na sociálních sítích ji sleduje přes půl milionu lidí, a když ji potkáte, působí jako reklama na dobrou náladu.

S o tři roky mladším manželem Tiborem vychovává dceru Bibi (2) a patří mezi rodiče, kteří berou dítě odmalička všude s sebou. A co je pro ni na mateřství nejtěžší, jaká je máma, proč nechává ráda věci plynout a má život rozplánovaný na minuty?

Před narozením dítěte máme my ženy rozplánovaný den téměř na minuty. Pomohla vám dcera zpomalit a žít přítomností?

Přiznám se, že jsem nikdy nebyla typ, který by měl věci nějak extra naplánované. Řídím se heslem: „Když chceš pánaboha pobavit, řekni mu své plány.“ Takže nechávám ráda věci plynout. S příchodem malé se ty plány nijak výrazně nezměnily, i když je fakt, že s malým dítětem člověk musí trochu víc plánovat.

VIDEO: Patricie Pagáčová o dvouleté dceři: Doufám, že jsem dobrá maminka.

Video se připravuje ...
Patricie Pagáčová o dvouleté dceři: Doufám, že jsem dobrá maminka • VIDEO: Blesk magazín

Jak  ji vychováváte? Jdete ve šlépějích své mámy, nebo razíte moderní metody?

Snažím se ji vychovávat nejlíp, jak dokážu. Vlastně mě ten výchovný proces moc baví, člověk u toho (pře)vychovává tak trochu i sebe. Řekla bych, že nerazím žádné metody, prostě jedu tak nějak instinktivně. Tak snad to bude dobrý.

Nyní hodně maminek razí také vzdělávání od útlého věku. Například dají dítě na kroužek angličtiny či jiné kroužky. Máte to taky tak? Nebo co si o tom myslíte?

Já sama jsem měla jazyky od třetí třídy na základní škole, a jsem za to velice ráda. Umět jazyky je podle mě v dnešní době základ. Zatím jsem nepřemýšlela nad tím, kdy přesně by bylo dobré začít, ale určitě budu ráda, když bude Bibi nějaké jazyky ovládat.

Kdo vám pomáhá s výchovou, hlídáním? Fungují babičky, nebo spoléháte na partnera?

S výchovou mi asi nepomáhá nikdo, o tu se zkrátka dělíme s manželem. Ale s hlídáním moc pomáhají babičky a dědečkové, bez nich bychom byli ztracení. Jsem jim za tu pomoc velice vděčná.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...