Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tereza Kostková (47): Se stárnutím se pomalu srovnávám

5. září 2023 | 06:00

Oblíbená, půvabná herečka, na které naskakující léta nejsou ani v nejmenším znát. A to dokáže i pěkně zhřešit – hlavně kynutými tvarohovými koláči.

Jde z role do role, moderuje, je patronkou SOS dětských vesniček. Ale ani v nejmenším si nestěžuje, všechny projekty ji nesmírně baví. Přesto se nemůže dočkat okamžiku, kdy bude mít jednou dostatek prostoru na to, aby přečetla všechny knížky, které doma má.

Nikdy neříkej nikdy je název vašeho nejčerstvějšího filmu, který je právě v kinech. Je o tom, že to nikdy nemáme vzdávat, protože stát se může všechno. Zažila jste taky situace, kdy vám bylo úzko, ale vše se nakonec třeba i nečekaně obrátilo k lepšímu?

Ano, nesčetněkrát. A znám i verzi, kdy mi bylo dobře, a pak se to obrátilo, ale pak se to zase obrátilo…protože nikdy neříkej nikdy, platí. Ale ráda si k tomu doplňuji slavný výrok Johna Lennona: „Nakonec bude všechno v pořádku. Pokud to není v pořádku, ještě není konec“.

VIDEO: Richard Krajčo na StarDance: Už mi slezly dva nehty! Jsou mrtvý!

Video se připravuje ...
Richard Krajčo na StarDance: Už mi slezly dva nehty! Jsou mrtvý! • VIDEO: Kateřina Štichová

Zmíněný snímek nezačíná dvakrát vesele, ale rovnou dvojitým rozvodem. Jak se vám to hrálo, neoživily se nepříjemné vzpomínky ze soukromí?

Ne, to ne, už je to nějaký ten pátek. Mám své životní peripetie spíš jako inspiraci, pokud se nějaký pocit hodí. Nestrhává mě to emočně zpátky. Zkrátka pracuji s každým tématem profesně.

Věříte na přátelství po rozchodu? Pokud je to i váš případ, jak se toho dá docílit?

Otázka citů a vztahů je tak individuální a podléhá tolika proměnným, že jsem poslední, kdo by se odvažoval udílet rady. Ale osobně se mi žije lépe, když lidé dokážou komunikovat, vážit si nadále svých kvalit, když dokážou dříve či později pochopit motivy své i druhých, a žít s tím bez nenávisti, zášti a msty – to jsou emoce, které skutečně v sobě nenosím, nehýčkám si je a vnímám to jako správné. Ale je to i díky tomu, že totéž dokáže druhá strana.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...