Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Astrolog Robert Policar: Lásku nehledejte jen podle horoskopického souznění

Astrolog Robert Policar
20. listopadu 2020 | 06:00

Tenhle rok byl plný změn. V životě nás všech, mých blízkých i v mém vlastním. Proto jsem se rozhodla zeptat se hvězd, jak to vidí ony, skrze jednoho z našich hvězdných odborníků!

Když jsem Robertu Policarovi zavolala, abychom se domluvili na setkání, už po telefonu jsem z něj cítila vstřícnost a zvláštní důvěru! Během rozhovoru mi vyložil i můj životní horoskop a přesně se trefil do toho, v čem jsem jen potřebovala utvrdit. Říká, že astrologie je jeviště a my jsme jeho herci. Ukáže vám, kde se v životě právě nacházíte a co se bude tematicky dít. Máte možnost volby. Vzhledem k současné situaci, kterou předpověděl už začátkem roku, nás čekají velké změny – k lepšímu, nebo horšímu?

Lze rozeznat astrologa od šarlatána?

Moje rada je naslouchat srdci. U astrologa se musíte cítit dobře a bezpečně. Jinými slovy, musíte k sobě z hlediska vzájemných energií padnout. Je dobré vyzkoušet více astrologů, klidně deset, a skrze ně zkoušet sama sebe, co vám je příjemné, a co ne. Znamením je, když vám astrolog přinese pocit pochopení a úlevy. Naopak pokud vám jeho výklad vnáší do života ještě větší zmatek a prohlubuje krizi, je to špatně. Vnímejte svoje pocity, ty fungují jako radar. Empatický astrolog by měl otvírat možnosti řešení, ne je „přikazovat“.

Řekl byste, že člověk přijde za astrologem nejčastěji, když je v koncích?

Ano, lidé chodí nejčastěji tehdy, když se v jejich životech odehrávají veliké změny, a ty jsou v tom horoskopu vidět. Oni však nejsou často schopni pochopit, kam to směřuje, a ztrácejí jistotu. A astrologie hraje vlastně roli určité „džípíesky“. Pomocí ní se člověk dokáže zorientovat, kde se v tom příběhu ocitá, v jaké jeho části a co je dobré v daném momentě dělat. Lidem většinou potvrdím to, co oni už cítí dlouho, ač o tom nemám ani potuchy, ale já tomu dám slova a jasnější obrys. Zabývám se hlavně seberealizací a vztahovou harmonií a snažím se dát klientům možnosti řešení. Častěji přicházejí ženy, asi proto, že jsou moudřejší.

Co potřebujete o klientovi vědět a jak probíhá výklad?

Vždy je stěžejní datum narození, včetně času narození. Na přípravu potřebuji alespoň půl hodiny před každou konzultací. Nakreslím si obrázky podle horoskopu klienta, zamedituji nad nimi a dozvím se, co konstelace hvězd napovídá. Pak pracuji s kartami, kde mám pravidlo, že nevykládám déle než na měsíc. Jde totiž o hodně konkrétní výklad, který se může vztahovat třeba čistě jen k partnerským vztahům, podle přání klienta. A každý jednotlivý měsíc je hodně klíčový k tomu, aby klient zjistil, jak se v dané oblasti rozvíjet, nasměrovat dál. Přítomný okamžik je výsledkem toho nejlepšího, co kdy bylo, a to, že jste něco neudělala v minulosti, můžete stále změnit teď a tady.

Jsou sny něčím, čím bychom se mohli řídit?

Sny jsou pod vládou Neptuna a nemají žádná omezení, v bdělém stavu jsme omezeni časem. Ve snu ale můžeme cestovat napříč časem, navštívit i své zesnulé. Například já jsem se objetí od svého otce dočkal jen dvakrát v životě, a jedno z nich bylo právě ve snu. Ale intenzita toho prožitku byla tak silná, že cítím, jako bych si to odžil. Sny tedy mohou fungovat nejen jako předtucha, ale i jako forma terapie, během nich si můžeme „odžít“ různé upozaděné emoce, které potřebují jít ven, abychom se cítili zase svobodní. Sen je vlastně hodně podobný vzpomínce.

Jak moc to, v jakém znamení jsem narozena, ovlivňuje moje partnerské vztahy? Když já jsem Štír a žiji s Beranem, tak to podle horoskopu nemá cenu?

Mějte na paměti, že nejezdíme v autobuse plném Štírů ani Beranů. Rozhodně nehledejte partnera „jen“ na základě horoskopického souznění. Důležitý je také ascendent, který zásadně ovlivňuje temperament vašeho znamení. Třeba vy jste Štír, ale máte ascendent ve Lvu, a to znamená, že na pohled můžete působit velmi aktivně, a třeba Berani jsou hodně aktivní. Často se mě na toto klienti ptají, proto i doporučuji nechat si udělat partnerský horoskop. Moje další rada také zní, když už dojde na neshody, neřešte je nikdy před ani během úplňku, protože jsme v tu dobu všichni napjatější.

Dokázal byste předpovědět konec pandemie?

Letos poprvé jsem začátkem roku udělal roční předpověď a astrologie mě opět ohromila. Jen jsem nevěděl, jakou formu ta předpověď na sebe vezme. Celá tato situace lidi „zastavila“, aby si uvědomili smysl toho, co dělají. Obrat k lepšímu čekejme už od prosince, kdy dojde k většímu přívalu pozitivní energie. Přijde totiž zastoupení Vodnáře na dalších dvacet let, a ten symbolizuje svobodu. Je hodně o komunitách, proto se budou lidé více setkávat, sbližovat a tvořit nové skupiny v nejrůznějších podobách. Nové revoluce nebudou mít dramatickou podobu a stávající politické systémy se postupně inovují.

Jak jste se ke své hvězdné cestě dostal?

Hlavní motivací bylo moje náročné dětství, kdy jsem nevěděl, proč se mi určité věci dějí. Moje maminka je Češka a otec Vietnamec. Ten na mě byl vždy hodně tvrdý. Měl jsem problém někam se zařadit ve společnosti a najít svou identitu. Kolem sedmnácti let jsem navštívil astroložku a potěšilo mě, že vlastně existuje něco objektivního, co ukazuje na ten můj příběh. Zjistil jsem, že to v mnoha ohledech sedí, a dovedlo mě to přes další vědy k tomu, co dělám teď.

Astronomie a astrologie se liší „jen“ dvěma písmeny. Astrologie je ale do jisté míry stále trochu tabuizovaná. Jak blízko nebo daleko má vlastně k vědě?

Astrologie ukazuje možnosti. Je to vlastně takové jeviště, hvězdy vám řeknou: Tenhle rok je tady určitý scénář a máte tyhle role, tak to nějak zahrajte. Jaký je člověk „herec“, tak na základě toho to žije. Tematicky lze tedy předpovědět, co se bude dít a v jakých sférách se to bude dít. V každém případě astrologie bude čím dál více „trendovat“ a propojovat spirituálno a vědu, může se časem dostat i do školní výuky v podobě zcela nových rozměrů. Já říkám, že „devadesátkové“ ročníky, kterým je teď kolem třiceti a čtyřiceti let, mají šanci změnit svět a postavit ho na staronových základech.

Rozhovor s astrologem Robertem Policarem vyšel v magazínu Blesk pro ženy. Aktuální číslo, kde najdete i speciální přílohu Vánoční cukroví, koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

titulka Blesk pro ženy
Autor: red

Autor: Markéta Lukasová
Video se připravuje ...