Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dagmar Kludská: Smrt jsem v kartách viděla jen dvakrát. Nejhorší je výklad pro maminky nemocných dětí

10. února 2020 | 06:00

Dagmar Kludská patří k nejoblíbenějším kartářkám a astroložkám v Česku. Možná i proto, že po revoluce byla úplně první, kdo s výkladem karet začal. Předpověděla například sňatek Václava Havla a Dagmar Veškrnové, narození syna i dcery herečky Veroniky Gajerové a také dcery zpěvačky Magdy Malé, kdy ultrazvuk ukazoval na kluka... Jakými pravidly se při výkladu řídí a co by svému zákazníkovi nikdy neřekla, i kdyby to v kartách bylo?

Jsem racionální člověk, proto mě nikdy nenapadlo vyhledat kartářku. Navíc jsem se bála, že by mi mohla říct něco nepříjemného, a já bych o tom pak musela pořád přemýšlet... S Dagmar Kludskou jsem se ale od začátku cítila příjemně, a když mi při rozhovoru nabídla, že mi karty vyloží, nedokázala jsem odmítla. Dozvěděla jsem se samé hezké věci, hodně mluvila o mém partnerovi a našem vztahu, který označila za osudový, což mě potěšilo. Překvapilo mě, že z karet vyčetla různé detaily a drobnosti, které by nemohla vypátrat ani na internetu... Lásce a vztahům věnovala nejvíce času, pak jsem se zeptala ještě na zdraví, a nakonec na práci. Jsem moc ráda, že jsem překonala strach. Její výklad mi přinesl pozitivní energii do dalších dní.

Musím se přiznat, že jste první kartářka, se kterou mluvím. Vždycky jsem měla strach, co se dozvím, a že to pak nevyženu z hlavy. Existuje i pro vás nějaký etický kodex?

Samozřejmě. Kartářka by měla být empatická, soucitná a vnímavá. Nemůže si dovolit říct hrůzostrašné věci, ale měla by umět říct i to dobré, i to špatné. Musí však zachovat etický kodex. Nedovolila bych si ale někomu řídit osud. Nemůžu někomu sdělit, aby se rozvedl/a, že má špatné manželství. Mohu se jen zmínit, že tam jsou nějaké problémy a upozornit na ně, ale zasahovat do osudu bych si nedovolila.

Jak výklad probíhá?

Vykládám z obyčejných mariášových karet. Člověk si je vezme do ruky a zamíchá. Dělám osobní výklady. Párkrát jsem to zkoušela přes televizi, ale to nefungovalo. Potřebuji tam mít ten osobní kontakt. Už tím zamícháním vloží do výkladu člověk svojí energii a pocity. Důležité také je znát datum narození. To určí určité směry a karty doloží, co by se mohlo dít. Dívám se i přes astrologii východního i západního typu.

Jak sdělujete lidem nepříjemné věci?

Někteří lidé jsou až přecitlivělí a pak s tím negativem žijí. Když v kartách vidím nehodu, řeknu člověku, aby si

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová
Video se připravuje ...