Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Linda Finková: Až děti odejdou z domu, nebudu zhrzená!

8. ledna 2018 | 06:00

Zpěvačka, vokalistka, hlasová koučka, profesorka zpěvu a v neposlední řadě šťastná máma dvou dětí Linda Finková (49) na něco tak pomíjivého, jako je sláva, kašle. Je upřímná a dokáže si ze sebe udělat legraci. Letos taky oslaví padesátiny a těžkou hlavu si rozhodně nedělá ani s věkem.

Děti máte dvě, dceru a syna… Jak a v čem vás mateřství změnilo?
Nijak! Byla jsem skvělá i předtím. Ale teď vážně: hodně známých mi říkalo, že jsem se stala jemnější, na spoustu věcí citlivější. Já sama za sebe mám pocit, že i trpělivější.

Dceři Viktorce bylo vloni 18. Nechala se slyšet, že ve šlépějích rodičů určitě nepůjde, i když ji zpívání baví, protože chce mít svůj klid. Nemrzí vás to?
Pro mě je nejdůležitější, aby v tom, co si jednou vybere jako své povolání, byla šťastná. Zatím ještě neví, co by chtěla dělat, ale jsem přesvědčená, že se bude živit hlavou. Je neuvěřitelná, jak ji baví se biflovat a sedět hodiny, než se naučí, co je potřeba. Prostě tak dlouho, dokud s tím není ona sama spokojená.

Podívejte se na video s Lindou Finkovou o novoročních předsevzetích:

Video se připravuje ...
Linda Finková: Předsevzetí? Nikdy, stejně nezhubnu. • VIDEO: Roman Káčer

A Matýsek?
Tomu bude letos deset. Je fakt, že zpívá senzačně, ale taky je skvělej ve sportu. Jinak je to kluk se vším všudy. Teď jsem si uvědomila, že právě to, že se mnou obě děti bydlí, beru jako obrovské štěstí. Člověk, a mámy zvlášť, mi dají za pravdu, že čas s nimi prožitý je nejkrásnější a nedá se ničím nahradit.

Asi pro vás nebude nejlehčí, až budou opouštět domov...
Zrovna nedávno jsem o tom přemýšlela. Čas neuvěřitelně letí. Je logické, že se jednoho dne odstěhují. Myslím, že to zvládnu elegantně a nebudu taková ta zhrzená maminka, co se zuby nehty uvnitř sebe ubíjí tím, že jí dítě vyletí z hnízda. Nebo taková, co dělá vysloveně psí kusy, aby děti za každou cenu udržela doma, pokud možno napořád.

Lindo, čím je pro vás láska?
Luxus, bez něhož bych nemohla a ani nechtěla být.

A vaše vůbec největší vášeň?
Život. Celej život jako takovej. Dělám spoustu věcí, jsem zdravá, spokojená, mám zdravé děti, kolem sebe spoustu skvělých přátel… Musím říct, že jsem opravdu šťastná.

Autor: red
Video se připravuje ...