Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na návštěvě: Jak bydlí televizní kuchařka Dita Pecháčková

Dita Pecháčková bydlí v bytě, do kterého se zamilovala na první pohled
28. listopadu 2015 | 06:00

Televizní kuchařku Ditu Pecháčkovou znám od doby, co bývala šéfredaktorkou časopisu Apetit. Vlastně ji téměř patnáct let sleduju celkem pravidelně. Když přijde psychicky náročnější období, listuju si večer jejími dvěma kuchařkami, které na mě mají podobně uklidňující účinky jako víno. Stejnou harmonii mi navodila i návštěva jejího bytu.

 

Dita P., jak pojmenovala svou značku a firmu, bydlí s manželem a synem Davidem na Letné. Výhled do Stromovky, který možná znáte z jejího televizního pořadu Deník Dity P., je tedy skutečný. Do podkrovního bytu v pátém patře, kam jede miniaturní výtah, se Dita nastěhovala před pár lety.

„Byla to náhoda. Nesla jsem něco domů k našemu bývalému vydavateli, který tady tenkrát bydlel. Když jsem vstoupila, byla jsem naprosto u vytržení. Pomyslela jsem si, že sem bych se tedy chtěla nastěhovat okamžitě. Po čase vydavatel byt opouštěl a ptal se, jestli si ho nechce někdo z redakce pronajmout. Zdálo se mi to sice strašně drahé, ale i tak jsem se přihlásila,“ popisuje Dita cestu k vysněnému prostoru, kde bydlí už sedm let.

Od té doby se tady toho moc nezměnilo, už proto, že byt byl vymyšlen prakticky a dokonale, pro vydavatele jej kdysi navrhovala dvojice Němeček-Froněk ze studia Olgoj Chorchoj. Poté, co se bývalým majitelům narodil syn, provedla architektka Barbora Rossi potřebné úpravy. Rozdělila oddychovou část bytu příčkou, a vznikl tak dětský pokoj. S atmosférou si zase pohrála pomocí designových světel.

Autorka kuchařek a šéfredaktorka magazínu Albert má v bytě minimum věcí. Její maminka, která byla našemu setkání rovněž přítomna, ale o Ditě říká, že má v tomto ohledu dvě polohy: na chalupě prý má občas sklony k hromadění věcí a kupuje spoustu nepotřebných drobností, zatímco v pražském bytě je umírněnější, minimalističtější.

Jak bydlí kuchařka Dita Pecháčková? Přečtěte si v novém čísle časopisu OK! Magazine.

...
Autor: OK Magazín

Autor: Tereza Jandejsková
Video se připravuje ...