Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Linda Finková: Jaký je její nový partner a proč se rozvádí?

15. června 2015 | 06:00

Kdyby byla Linda Finková o chlup mladší, pořídila by si ještě třetí dítě. Jeho otcem by byl její nový partner Milan Večes, a Viktorce a Matějovi Genzerovým by tak přibyl nevlastní sourozenec. Teď už se ale těší na vnoučata a „dětí“ si užívá na hudební konzervatoři, kde vyučuje popový zpěv.

Mají z vás studenti vůbec respekt? Vždyť vypadáte skoro jako jedna z nich.

Mají. Ale já jim taky všem vykám. Přijde mi blbý říkat jim vzhledem k mému věku a k tomu, že jsem jejich kantorkou: nazdar, jak to, že ses to nenaučil? Takže všem vykám, a to si myslím, že je první krok k vzájemnému respektu.

Učila jste i Bedřicha Levého, se kterým jste zároveň hrála v muzikálu Golem.
Je vůbec pro takového interpreta důležité mít konzervatoř?
Není. Je spousta vynikajících zpěváků, kteří nemají žádné hudební vzdělání a ani se nikde neučili zpívat. Ale pokud chce člověk dělat víc věcí jako třeba já, tak se bez konzervatoře neobejde. Chodím do studia zpívat z not, a kdybych je neuměla, tak bych tuhle práci nedostala. Taky bych nemohla učit na škole a já mám ráda širší spektrum. Kdybych jenom zpívala, jenom točila desky nebo někde hrála, tak by mi to nestačilo. Žádný ten obor sám o sobě nenese tolik peněz, a když člověk dělá od každého něco, tak si vydělá slušně. Ale musí se otáčet a dělat toho víc.

Jste mediálně známá osoba a váš osobní život je v tisku docela propírán. Jak na to vaši studenti reagují?

Úplně v pohodě. Oni mě znají, vědí, jaká jsem. Když se o mně něco napíše, tak buď mi to ani neřeknou, protože tuší, že je to kravina, nebo se mě zeptají a já jim to vysvětlím.

Viktorie Genzerová od matky Lindy Finkové odešla.
Autor: Blesk - Petr Novotný

Opravdu? Co jste jim naposledy vysvětlovala?
Někdo se mě ptal, jestli je pravda, že mám dům za dvacet milionů. Tak jsem jim řekla, že barák za dvacet milionů fakt nemám a že v podstatě nemám žádný barák. Nejsme s Richardem ještě rozvedení, takže nic není moje, akorát všechno platím.

A připomněli vám už vaši minulost? Pavla Nohu, se kterým jste v 70. letech zpívala?
Jo, jo, viděli na YouTube video, kde s Pavlem Nohou tancuju, a mohli se počurat smíchy. Ale oni vědí, jaká byla doba a co bylo jakoby moderní.

Po revoluci jste vystupovala s kapelou v zahraničí po barech. Dovedete si
představit, že byste se k tomu vrátila?
No jasně. Kdyby bylo nejhůř, tak bych dělala skoro všechno... Až na prostituci. No, pokud bych tím zachránila život svým dětem… Ale jinak si to samozřejmě vůbec nedovedu představit. Hlavně si myslím, že s mým vzděláním mi v dnešní době nic takového nehrozí. Mám strojní průmyslovku, tak bych byla schopná dělat třeba mistrovou v dílně.

Takže doma zvládáte i mužské práce?
Zvládám. Mě to vždycky bavilo.

A co necháváte partnerům?
Třeba tahání těžkých tašek. Když to ten chlap chce udělat, tak mu to ráda přenechám, ale někteří jsou líní a do ničeho se nehrnou. Ale třeba Milan, můj současný partner, se cítí dotčený, když udělám něco za něj. Bere to jako ponížení, protože cítí, že tu chlapskou práci má dělat on. Tak jsem se naučila nelézt mu moc do zelí, aby na mě nebyl naštvaný.

Takže teď jste ve vztahu konečně za princeznu?
Jo, jo… Milan zase neumí na rozdíl od Geni vařit, ale mě vaření baví, to mi nevadí.

S novým partnerem jste získala nevlastního syna a zmiňovala jste se někde, že je to pohledný mladý muž. Nemůže se stát, že byste zatoužila spíš po něm než po jeho otci?
Mladí muži mě naštěstí nikdy nebavili, a to ani sexuálně. Měla bych pocit, že spím se svým synem, a myslím, že by mi i dělalo problém se před nimi svléknout. Vždyť mají kolem sebe samé mladé kůže…

Linda se s Martinem a dcerou vyfotili v Casablance na sloupu.
Autor: Marek Pátek

To je takové ryze ženské uvažování, ale někteří jdou po starších, protože taky stojí o porozumění.
Tak to já si myslím, že jim jde jenom o to, aby po nich ženská nic nechtěla. Mladá holka chce pořád někam chodit, kupovat dárky, vdát se a mít děti. Starší ženská na ně peče. Nevolá, nepronásleduje, nevyzvídá. Řekne: přijeď, těším se na tebe a vem s sebou flašku. Maximálně. Nic po něm nechce, určitě bere antikoncepci a stoprocentně mu v padesáti naschvál neotěhotní. Takže ti chlapci mají bezproblémový sex a jsou v pohodě.

A co čekáte od stejně starého chlapa?
Že mě nebude moc prudit svou žárlivostí, pak chci, aby byl co k čemu, abych ho nemusela živit a aby nepil a nefetoval. To jsou pro mě zásadní věci. Nemám ráda závislosti jako automaty, drogy a podobně. A takové ty hospodské typy, to taky není nic pro mě. Když vidím vysedávat některé chlapy po práci hodiny v hospodách… To mít doma, hned by to šlo pryč.

Ale Geňa taky po práci vysedával. Vadilo vám to?
Samozřejmě, ale měli jsme spolu dvě děti, to nešlo udělat hned radikální řez.

Hrálo to ve vašem rozchodu roli?
Jedinou.

Celý rozhovor a ještě mnohem více si přečtete v dnešním vydání tištěného Blesku pro ženy!

Blesk pro ženy
Autor: archiv

Autor: Ivana Bachoríková
Video se připravuje ...