Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milada Karasová (64): Nechtěla jsem partnera nechat zemřít svobodného

29. prosince 2014 | 11:17

Bývala úspěšnou manekýnou, šéfovala největší české modelingové agentuře a díky ní ví zbytek světa, jak krásné my Češky jsme. Dnes je v důchodu, ale typickou důchodkyni v ní nehledejte. Nedávno se vdala, studuje, sportuje, a jak sama říká, jejím posláním je být dobrou babičkou.

S Miladou Karasovou se povídá skvěle. A to nejen o módním světě, ve kterém se léta pohybovala. Její sebeironický smysl pro humor, to, jak mluví s nadsázkou o své druhé svatbě, svém muži i o tom, jak netypická důchodkyně je, mě přesvědčilo o tom, že s touhle ženou se žádný chlap nemůže nikdy nudit. A nejen on…

Nedávno jste se ve svých čtyřiašedesáti podruhé vdala. Jaká byla veselka?
No, byl to spíš takový happening než svatba. Manžel slavil šedesátiny, a tak jsme si řekli, že to spojíme a uděláme pořádný večírek.

Jak dlouho se s manželem znáte?
S Michalem jsme partneři už přes 21 let. Já už vdaná jednou byla a po rozvodu jsem si řekla, že vdávat se znovu nebudu. Společné jsme za celé ty roky měli jen psy, děti jsme neměli, tak i proto jsem neměla potřebu se vdávat. Michal mě za tu dobu požádal o ruku dvakrát a já pokaždé odmítla. Napotřetí přišel požádat moji dceru, no a ta to schválila. Ostatně hecovala nás v podstatě celá rodina. Ale když si to tak vezmu, ona ta naše svatba má ještě praktickou stránku…

Prozradíte jakou?
Až za sebou budeme jednou chodit do nemocnice, tak to papírování bude jednodušší. A taky jsem svého partnera nechtěla nechat zemřít svobodného. Michal totiž nikdy nebyl ženatý.

Jak jste si tedy ten svatební večírek užili?
Výborně jsme se bavili a s námi i ostatní. Vezměte si, že jsem tam měla družičky ve věkovém rozmezí 50 let až smrt. Měly stejné oblečení, čelenky do hlavy, prostě byly půvabné!

Změnilo se svatbou něco ve vašem vztahu?
Nevím, ale všichni nám teď říkají, že mnohem víc záříme. Jediné, co vnímám, je, že máme prstýnky. Michal má krásné ruce, takže tohle se mi na něm třeba nově líbí.

Jak do vztahu přiléváte po tolika společných letech šťávu?
Michal je mladší o čtyři roky a to je hodně fajn. A že vím, o čem mluvím! Můj první muž byl o dvacet let starší, tak dobře vím, co to je žít se starším mužem. Nutí mě to být pořád takzvaně fresh, nezpohodlnět. Mám pocit, že ženy po čtyřicítce jsou v poslední době nějaké otrávené, nemají sílu něco pro sebe dělat, ustrnou ve stereotypu. Je to škoda, každá si můžeme udělat radost, vždyť jsme tu jenom na návštěvě…

 

Více o Miladě Karasové a jejích radostech i starostech, čerstvém manželství i o tom, jak se stát z manekýny šéfkou modelingové agentury, se dočtete v nejnovějším čísle časopisu Blesk pro ženy. Za pouhých 14,90 Kč ho koupíte na každém novinovém stánku už dnes!

Autor: Dita Černá
Video se připravuje ...