Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eva Herzigová: Přítel? Srdce mi bilo jako o život...

11. února 2010 | 12:42

Topmodelka Eva Herzigová (37) se v rozhovoru rozpovídala o svém vztahu s italským přítelem Gregoriem Marsiajem. O tom, jak ho miluje, jak moc ji změnilo mateřství a o své práci v modelingu.

V posledních letech se vrátily na stránky časopisů tváře z éry, kdy se pár vyvolených modelek mohlo pyšnit statusem supermodelky. Claudia, Naomi, Cindy, Christy...

Jednou z nich je také rodačka z českého Litvínova Eva Herzigová. Vždy se prý cítila tak trochu jako muž. Nejraději nosila kalhoty, kosmetiku neřešila a o dětech nesnila.

Před osmi lety poznala muže, který změnil její život a přivedla s ním na svět své první dítě. O status žádané supermodelky však nepřišla ani po dvaceti letech v modelingu, návrháři se o ni stále zajímají. Časopisu EVA poskytla exkluzivní rozhovor.

Jednou z vašich posledních kampaní je D & G Fragrance Anthology. Je postavena na fotografiích, v nichž spolu s dalšími slavnými modelkami a modely odhalujete tělo. Jaký byl důvod, že jste nabídku přijala?

Cítím se velmi poctěna, že jsem mohla dělat na této prestižní kampani. Koncept je opravdu zajímavý a je skvělé být součástí tvůrčího procesu, který přeměňuje na skutečnost myšlenky Domenica a Stefana. Šance pracovat na takovém vzrušujícím a ojedinělého konceptu se dvěma z nejlepších světových designérů byla lákavá. A miluji práci s Mario Testino. Věděla jsem, že si práci na kampani užijeme.

Reklamu jste dělala společně s Naomi Campbell a Claudií Schiffer. Znáte se s některou blíže?

S některými modelkami, které znám, dokonce i s úplnými nováčky, mám opravdu dobré vztahy. Dělat s Claudií a Naomi bylo příjemné, protože se známe opravdu dlouho. Ale vzhledem k tomu, že trávíme mnoho času cestováním, můžeme být v kontaktu jen těžko. Soukromé životy trávíme raději s rodinami a našimi nejbližšími.

O modelingu se říká, že je to kariéra na pár let. Vy toto pravidlo vesele porušujete a usmíváte se z módních magazínů již 20 let. Jak se vám to podařilo?

Zralé a zkušené ženy jsou dnes ve společnosti na vrcholu. Není čas na experimenty s neznámými věcmi, klienti očekávají záruku, něco ověřeného. Navíc, když jste trochu starší, jste si obvykle více jistá sama sebou, více věříte pocitům a tomu, co děláte. Zkušenosti z vás dělají moudřejšího člověka a vy můžete relaxovat a lépe si tak užívat života. Modeling stále miluji a neskutečně mě baví.

Čím vám tato branže učarovala?

Modeling jsem brala od samého počátku jako příležitost vidět svět, naučit se cizí řeči a potkat zajímavé lidi. Od této práce může člověk získat velmi mnoho. Ale všechno záleží na tom, jak se na ni díváte. Já jsem velmi zvědavá a pro mě to byla skvělá zkušenost a kreativní základna pro zbytek života. Můžete pracovat s nejtalentovanějšími lidmi ve všech oblastech umění. Sledovat je, s jakou vášní pracují, je opravdu fascinující.

Před třemi lety šokovala svět zpráva o vašem těhotenství. Prý vás změnilo například v tom, že jste se cítila mnohem ženštější. Jak se vám změnil život, poté co jste se stala matkou?

Jsem šťastná a nadšená, že mám syna, se kterým mohu trávit krásné chvíle života. Když se žena stane matkou, všechno se změní. Celý její pohled na svět. Život s dítětem dává všemu perspektivu. Dnes si ze všeho nejvíce cením volného času, který mohu trávit s rodinou.

Ve vašem případě nikdo neočekával, že zůstanete na mateřské dovolené tři roky, a když jste se pak vrátila velmi rychle na stránky časopisů, nikoho to nepřekvapilo. Co to znamená pro vás? Jak zvládáte práci a roli matky najednou?

Dnes už není nemožné zkombinovat práci a rodinu. Hledám si zakázky blíže k místu, kde žiji, nebývám pryč déle než pár dní. Ze srdce nesnáším chvíle, kdy musím opouštět Gregoria, a nemohu se pak dočkat, abych byla opět s ním! Své práce se však nevzdám, stále přemýšlím o mnoha projektech.

Po porodu jste se rychle dostala do skvělé formy. Držíte nějakou speciální dietu?

Ne, nedržím žádnou dietu. Pro mě je důležité dobře se najíst a vést zdravý životní styl. Každé cvičení, které dělám, musí být zábavné. Raději se věnuji věcem, které si umím skutečně vychutnat, než bych dělala od nevidím do nevidím jako na běžícím páse.

Řekněte nám něco o partnerovi Gregorio Marsiajovi. Jaký je muž, který si získal srdce Evy Herzigové?

Když jsem potkala Gregoria, intenzivně jsem cítila, že mě přitahuje. Z mé strany to bylo okamžité pobláznění mysli. Srdce mi bilo jako o život. Možná to byla láska na první pohled. Ale pro mě je nejdůležitější umět se podělit. O pocity, nápady, nadšení a sny. Dokud nejste připraveni na toto, tak ani na lásku.

A co svatba? Stále se nechcete vdávat?

Momentálně o manželství nesním. Svou rodinu už mám, a to je to nejlepší, co jsem si mohla přát.

Váš partner pracuje v Turíně, vy po celém světě. Najdete si čas taky na návštěvu rodného Litvínova?

K rodnému městu mám vřelý vztah. Přestože se cítím jako žena, která je doma všude na světě, moje srdce bije pro Českou republiku, kde mám stále svou rodinu a kamarády z dětství.

Kdybyste v životě mohla změnit některé věci nebo rozhodnutí, co by to bylo?

Pokládám se za šťastného člověka, ale jsem přesvědčena, že pouze štěstí pro život nestačí. Je třeba být vyrovnaný, odhodlaný a nadšený pro uskutečnění konkrétních věcí. Vždy jsem šla za hlasem svého srdce, aniž jsem se bála, že udělám chyby. Kráčela jsem vpřed, i když jsem narazila na překážku. V každém okamžiku života jsem se učila začínat od nuly.

Je ještě něco, o čem sníte?

V nejbližší budoucnosti se soustředím na projekty související s módou. V budoucnosti bych chtěla opět pracovat na filmech, ačkoli to teď nemám v rozvrhu. Hodně fotím a mám posoudit pár důležitých módních kampaní na podzim tohoto roku.

A co si přejete teď nejvíc?

Abychom byli já, můj syn a moje rodina šťastní. Chci si udržet zdravou rovnováhu mezi prací a osobním životem a držet se do nejvyšší možné míry obou.

Autor: lesk.sk, gam
Video se připravuje ...