Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nákupy přes internet na poslední chvíli: Dárky už do druhého dne!

Dopřát rodině krásné Vánoce a přitom nemuset trávit několik dnů na nákupech? Jde to! Stačí tři kliknutí na internetu a brzy u vás doma zazvoní pošťák s dárky.
16. prosince 2010 | 05:00

Nestíháte vyrazit do kamenných obchůdků? Máte fóbii z přeplněných obchodních domů a navíc nepřicházejí dobré nápady? Pak máte nejvyšší čas nakoupit vánoční dárky z pohodlí domova – přes internet!

Nedávné průzkumy ukázaly, že 41 % Čechů nakupuje vánoční dárky přes internet. U počítače totiž tráví i několik desítek hodin týdně. Pár minut na serverech s dárky je pak v týdnech před Vánoci skoro automatická věc. Jenže čas se krátí a vy musíte počítat s tím, že si z počítače dárek rovnou domů neodnesete. Dárek musí být na skladě. Pokud není, můžete čekat i deset dní, než vůbec dorazí do obchodu. Dalších deset pak může trvat, než dorazí k vám. Blesk proto vybral několik internetových obchodů s dárečky, které k vám domů dorazí do druhého dne!

Dárek jenom na papíře?

Zdá se, že jednodušší už to být nemůže – tři kliknutí myší a máme nakoupeno. Jenže s výběrem dárků si často marně lámeme hlavu. Co se bude líbit partnerovi, co mamince, co dětem a co dědovi? I tohle rozhodování si letos Češi udělali o něco jednodušší a nakupují ve velkém dárkové poukazy. Je to jenom naše lenost, nebo opravdu potěší poukaz víc než klasický dárek? Ona papírová obálka pod stromečkem vypadá tak nějak chudě. Trefit se ale do vkusu teenagerů nebo náročné ženy není jednoduché a dárkovým poukazem prostě nic nezkazíte. Není to ale vhodný dárek pro ty, co neradi přiznávají, kolik za dárek utratili.

Jen nevyhodit peníze oknem

Obdarujete-li blízké poukazem, upozorněte ho na délku platnosti poukazu. Vyhnete se tak oboustranně trapné situaci, když se po čase optáte, jak se dárek nebo zážitek líbil, a dozvíte se, že termín prošvihl. Ve většině případů má poukaz platnost tři měsíce nebo sezonu. Ani pak ale není vše ztraceno. Prodejci často za poplatek platnost prodlužují. Jde ale nejméně o třetinu původní ceny dárku.

Zítra vám přineseme exluzivně 14 tipů na dárky pro celou rodinu, které ještě můžete pořídít na poslední chvíli.

Autor: Jitka Pekařová, Iva Dvořáková, KNbr