Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zahřívací koření pomůže jako svetr a funguje i v prášku

15. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Na podzim a v zimě je důležité organismus zahřívat i vnitřně, nejen teplým oblečením. A právě to suroviny asijské kuchyně jako kurkuma, skořice, zázvor, nebo česnek dokáží. Lékárna.cz Vám poradí, co dobrého v zimě jíst, aby Vám nebylo chladno.

Prodej potravin asijské kuchyně v největší online lékárně na českém internetu Lekárna.cz je v posledních dvou měsících až 3x vyšší než loni ve stejném období. Lékárníci z Lékárna.cz se shodují, že si Češi vybírají správně. Z koření se nejčastěji v košících zákazníků objevují skořice, kurkuma a zázvor, které Lékárna.cz nabízí v bio kvalitě a v různých formách (prášek, plátky, celé kusy).

Vývar k snídani: jednoznačně ano!

Podle PharmDr. Kamily Horníčkové, specialistky na přírodní medicínu v online poradně Lékárna.cz, je chlad v čínské medicíně považován za nepřítele, a za ideální proto označuje teplé jídlo hned po ránu, například domácí vývar z kvalitních surovin. „A když do vývaru přidáme ještě hřejivé koření jako kurkumu, zázvor, pepř a česnek, posílíme zahřívací účinek teplé polévky na náš organismus,“ zdůrazňuje. U Čechů je česnek velmi oblíbený v práškové formě, protože vyhovuje lidem, kteří nemají rádi jeho sílu v přirozené podobě, a je vhodný i pro děti.  „Česnek ve všech formách na podzim posiluje obranyschopnost našeho těla. Nejvíce koncentrovaný je ve výživových doplňcích stravy pro přímé užívání,“ upřesňuje Kamila Horníčková.

Když kaše, tak s teplým ovocem

Abychom se cítili dobře, jsou na podzim a v zimě podle Horníčkové skvělé ke snídani i kaše. Ideálně z pohanky, ovsa, ječmene a špaldy. Právě kaše patří v kategorii zdravá strava na Lékárna.cz za poslední rok k nejprodávanějším produktům. Češi mají v oblibě již připravené, ochucené směsi. Čokoláda, malina, kokos a banán patří mezi top 5 příchutí. Lékárníci ale doporučují sledovat obsah cukru a když sladit, tak medem, javorovým sirupem nebo dušeným ovocem, samozřejmě teplým. Zahřívací funkci splní i skořice, která snídaňovou kaši ovoní a dochutí.

Tip: Zázvor a skořice pomůžou se zahřátím organismu i v čaji, kurkuma skvěle chutná v mléce.

Pozitivní účinky česneku v kostce:

pomáhá k normální hladině cukru v krvi pomáhá k přirozené obranyschopnosti a posiluje imunitu pomáhá k normální funkci dýchacího systému je skvělý antioxidant  

Pozitivní účinky kurkumy v kostce:

  • pomáhá k normální hladině cukru v krvi
  • pomáhá k přirozené obranyschopnosti a posiluje imunitu
  • pomáhá k normální funkci dýchacího systému
  • je skvělý antioxidant  

Pozitivní účinky kurkumy v kostce:

  • pomáhá k normální činnost kardiovaskulárního systému
  • pomáhá k normální funkci dýchacího systému
  • pomáhá k duševní rovnováze
  • je skvělý antioxidant

Lekárna.cz dbá o to, abyste se cítili dobře

Portfolio produktů zdravé stravy v online lékárně Lékárna.cz se rozrůstá s ambicí, aby zákazník mohl nakoupit zdravé potraviny, dietologické potraviny, potraviny pro lidi s intolerancemi na jednom místě z pohodlí domova. Na Lékárna.cz můžete platit i stravenkovými kartami. Pro každého zájemce o zdravé stravování je v Lékárna.cz v online poradně zdarma k dispozici jak lékárník, tak výživový poradce. Odborníci poradí nejen s výběrem volně prodejných léků, ale dnes už i s výběrem kvalitní zdravé výživy pro běžného spotřebitele či ambiciózního sportovce, při zdravotních obtížích, nebo speciálních dietách každého člena rodiny.

Autor: Lekarna.cz