Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Potřebujete změnu? Tradiční lázně a moderní psychiatrie dokáží divy!

4. října 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Lázně bývají často spojovány s fyzickým zdravím a relaxací. Co kdybychom vám ale řekli, že mohou nabídnout mnohem více? Jistě jste už mnohokrát slyšeli, že významný podíl na lidské zdraví má psychika člověka. A právě z tohoto důvodu v srdci Františkových Lázní vznikla Recovery Clinic, klinika duševního zdraví, která spojuje moderní psychoterapii s tradičním lázeňstvím. Navíc tyto lázně pro tělo i duši jsou určeny všem věkovým kategoriím.

Je všeobecně známo, že psychika ovlivňuje celkové zdraví člověka. Vztahem mezi tělesným a duševním zdravím se zabývá psychosomatika, jejíž kořeny sahají až do antického Řecka, kde filozofové jako Platon zdůrazňovali spojení mezi tělem a duší. Psychosomatika je fascinujícím a stále se rozvíjejícím oborem. Její aplikace v moderní medicíně je neocenitelná, zejména v kontextu chronických nemocí, kde psychické faktory často hrají klíčovou roli.

Mezi nejoblíbenější patří Františkovy Lázně, které jsou známé komplexností přírodních léčivých zdrojů (sirnoželezitá slatina, přírodní minerální voda léčivá, přírodní zřídelní plyny) a širokou škálou lázeňských procedur. Co je ale činí jedinečnými, je jejich schopnost nabídnout komplexní péči, která zahrnuje i duševní zdraví. V srdci Františkových Lázní nově vznikla Recovery Clinic, tedy klinika duševního zdraví, která je příkladem toho, jak moderní psychoterapie a tradiční lázeňství mohou společně přispět k celkové pohodě jedince.

Lázně pro tělo i duši

V průběhu života dochází k nečekaným změnám a situacím, které mohou negativním způsobem ovlivnit naše zdraví. Mnoho lidí si myslí, že investovat do duševního zdraví je něco, co by mělo přijít až po větších životních krizích nebo v pokročilejším věku. Opak je ale pravdou. Duševní zdraví je stejně důležité jako fyzické, a péče o něj by měla začít co nejdříve.

Autor: Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s.

Recovery Clinic

Ve spolupráci s renomovanou klinikou Recovery Clinic rozšířili v březnu 2023 ve Spa Resortu PAWLIK-AQUAFORUM **** léčebné indikační spektrum o psychoterapeutickou pomoc. Nové léčebné programy jsou určeny pro klienty, kteří subjektivně pociťují nesoulad a nepohodu v rámci svého duševního a psychického stavu, cítí nedostatek sil a energie, registrují zvýšenou nervozitu pod vlivem různorodých stresových podmínek a složitých životních situací, mají poruchy nálad, případně trpí depresemi či prožívají stavy úzkosti nebo pouze chtějí vyzkoušet hlubší a autentičtější pocit relaxace a uvolnění a vyčistit si a „zresetovat“ svou mysl. Zvláštním tématem je psychika žen po neúspěšné IVF nebo při neplodnosti, psychika a emoce onkologicky nemocných.

Autor: Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s.

Maximální diskrétnost a profesionalita

Psychoterapeutická léčba v Recovery Clinic ve Františkových Lázních je obohacena o klasické procedury a léčebné metody lázeňské léčby a rehabilitace. Klienti čerpají léčbu jako klasickou lázeňskou kúru a ubytováni jsou společně s ostatními lázeňskými hosty v komfortním prostředí luxusního čtyřhvězdičkového Spa Resortu PAWLIK-AQUAFORUM. Pobytová balneopsychoterapie je tak maximálně diskrétní. K jejímu využití není ani třeba lékařského doporučení. Stačí jen osobní či on-line konzultace s psychiatrem Recovery Clinic, který doporučí nejlepší léčebný postup.

.
Autor: Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s.

Spa Resort PAWLIK –AQUAFORUM ****

Tento jedinečný lázeňský resort poskytuje to nejlepší z tradičních procedur a originálních přírodních léčivých zdrojů. Všechny procedury jsou soustředěné do dvou míst.

Do vznešeného prostředí Císařských lázní, jedinečné neorenesanční budovy, která dokáže povznést tělo i ducha, například ve vaně plné slatiny. Naprostým protipólem zdejší léčby je potom Lázeňská klinika. Jde o nejmodernější lázeňskou kliniku v Karlovarském kraji, vybavenou nejnovějšími lékařskými a diagnostickými přístroji s týmem specialistů pro jednotlivé indikace. Výjimečnost resortu je podtržena vlastním hotelovým akvaparkem na ploše přes 7000 m² ve stylu antických římských lázní.

pawlik-aquaforum.cz, recoveryclinic.cz